GALERIE FOTO Utilizatorii sunt nemulţumiţi de Apple Maps din iOS 6. Nokia încearcă să profite de situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O comparaţie făcută de un utilizator între Google Maps şi Apple Maps.
O comparaţie făcută de un utilizator între Google Maps şi Apple Maps.

iPhone 5 se bucură, deocamdată, de cel mai mare succes pe care l-a văzut vreun produs Apple. Însă, odată cu iPhone 5 vine şi iOS 6, adică Apple Maps în locul mai popularei aplicaţii Google Maps. Şi, conform multor utilizatori, noul program pentru navigare nu este nici pe departe inovaţia pe care o promite Apple.

Apple a anunţat în iunie, când a prezentat pentru prima oară iOS 6, că Google Maps va fi înlăturat, în loc venind Apple Maps. Acest program este dezvoltat de Apple în parteneriat cu alte companii din domeniu, dintre care cea mai importantă este TomTom. Pe 19 septembrie a început actualizarea dispozitivelor Apple la iOS 6, iar utilizatorii s-au lovit de cea mai mare problemă: Apple Maps.

Nu numai că noua aplicaţie nu are toate oraşele şi ţările acoperite, dar are imagini distorsionate, poziţionează oraşe acolo unde nu sunt - Berlin este, conform Apple Maps, în Antarctica - şi există zone care sunt doar desenate, dar fără numele străzilor. Un utilizator a făcut chiar un profil pe Tumblr dedicat colectării oricăror imagini cu greşelile Apple Maps.

Google Maps a fost pe iPhone încă de la primul model, din 2007, iar pentru utilizatorii care s-au obişnuit cu acest program, diferenţele sunt foarte mari. Aplicaţia Google încă este disponibilă în browser, dar nu este la fel ca una nativă. Şi mai sunt câteva alternative gratuite.

Apple Maps este o Antennagate, dar pentru 2012

Cazul hărţilor este asemănător celui „Antennagate“. iPhone 4 a avut un design nou, în 2010, cu antenele integrate în carcasă. Numai că dacă utilizatorul acoperea cu mâna partea din stânga jos a telefonului, intensitatea semnalului scădea. Steve Jobs, atunci preşedintele Apple, a infirmat orice problemă, declarând chiar că utilizatorii nu ştiu să ţină telefonul. Dar a şi promis o actualizare pentru iOS care să îndrepte problema.

Diferenţa, acum, este că Apple Maps a fost o acţiune intenţionată, gândită chiar din mai 2011, după cum informa „Mac Stories“. Atunci, Apple cumpăra companii care să ajute la crearea aplicaţiei. Cât despre aplicaţia de acum, Apple a declarat, printr-un purtător de cuvânt, că programul va deveni mai bun în timp, însă cu ajutorul utilizatorilor.

Am lansat acest serviciu nou de hărţi luând în calcul că este o iniţiativă serioasă şi că suntem la început. Apple Maps este o soluţie bazată pe cloud şi pe măsură ce tot mai mulţi oameni o folosesc, va deveni mai bună.

TomTom nu îşi asumă „meritul“ pentru rezultatele Apple Maps

TomTom, care oferă baza sa de date şi altor producători, cum ar fi RIM pentru Blackberry, a declarat că oferă doar fundamentul pentru serviciu. „Rezultatul final este determinat de funcţiile suplimentare care sunt adăugate. Producătorii sunt în totalitate responsabili de aplicaţie“, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Mai mult, TomTom a făcut referire la cifrele din anii precedenţi drept o garanţie a calităţii. „Am vândut 65 de milioane de dispozitive pentru navigarea, la nivel mondial, şi 1,4 milioane de copii ale aplicaţiilor TomTom pentru iPhone în ultimii doi ani“.

Nokia încearcă să profite de greşelile Apple

Nokia a prezentat de curând o infografie în care compara iPhone 5 cu Lumia 920 şi de ce, la nouă capitole, 920 este mai bun. Acum, producătorul finlandez revine cu ilustrarea avantajelor Nokia Maps faţă de Google Maps sau Apple Maps. Pentru Google Maps, Nokia a luat de bază smartphone-ul Galaxy S III.

Şi trebuie menţionat că Nokia Maps va veni ca aplicaţie preinstalată pe orice dispozitiv cu Windows Phone 8. Iar punctul forte pare a fi faptul că hărţile pot fi folosite şi fără conexiune la Internet.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite