FOTO VIDEO Cele mai tari farse de 1 aprilie făcute de giganţii tehnologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua păcălelilor aproape a trecut însă nu a fost lipsită de evenimente. Marile companii ale luminii au văzut-o ca pe o ocazie de a ieşi în evidenţă

„Adevărul“ vă invită să descoperiţi cele mai creative şi cele mai amuzante farse de 1 aprilie făcute de giganţii tehnologiei.

Google - campionul păcălelilor de 1 aprilie

Gigantul internetului s-a dat în stambă cu ocazia zilei păcălelilor şi a creat o farsă pentru aproape fiecare produs din repertoriul său... Şi ştim cu toţii că repertoriul companiei este imens.

Să începem cu Youtube, unul dintre cele mai de succes servicii de pe Internet şi cel mai mare site de video-sharing din lume, care a anunţat că se închide.

În clipul postat pe Youtube, echipa susţine că serviciul se închide pe 1 aprilie. Mai mult, în filmuleţul de trei minute se spune că, dintre miliardele de postări de pe Youtube, se va alege un câştigător. Serviciul ar urma să se relanseze peste 10 ani şi va avea un singur clip video - cel câştigător.

Un alt produs al Google care a primit tratament special de 1 martie a fost Google Maps. Astfel, serviciul de localizare a primit un redesign care l-a transformat într-o hartă a comorilor.

Instrucţiunile sunt următoarele: „Exploraţi repere desenate de mână în 2D. Găsiţi cufere cu comori ascunse. Feriţi-vă de piraţi!“.

google maps comoara

Google a pregătit ceva special şi pentru serviciul său de email. Totuşi, farsa Gmail a fost ceva mai agresivă şi a atacat direct seriviciul celor de la Microsoft - Outlook.

Gmail Blue este la fel ca fostul Gmail, numai că mai albastru. Aici, Google loveşte direct în Outlook şi în culoarea lor. „Nu ştiu de ce am aşteptat atât de mult pentru schimbarea asta”, declară un inginer de prezentare de la Google în timpul video-ului de prezentare.

„Ne-a luat şase ani ca să dezvoltăm tehnologia pentru a realiza Gmail Blue”, mai spun cei de la Google.
În farsa de 1 aprilie care loveşte în Microsoft Outlook, totul este albastru. „Totul este albastru. Butonul de Compose este albastru. Cuvântul Compose este albastru. Bold este albastru, italicul este albastru. Corpul textului este albastru”, descriu inginerii Gmail acest serviciu.


Şi, cum Google nu putea ignora serviciul mulţumită căruia a devenit faimos - motorul de căutare - a introdus o funcţie capabilă să găsească toate mirosurile din lume - Google Nas.

Google spune că „vom avea noi senzaţii în funcţia de căutare”. Astfel, serviciul ar trebui să se adreseze simţurilor noastre, dincolo de tastare şi vorbire. De asemenea, Google Nas ar trebui să fie propriul nostru degustător pe internet. Astfel, Google adulmecă peste 15 „megaromabiţi”.


Dacă până acum am vorbit numai despre serviciile Web oferite Google, e timpul să trecem şi la mobil. Consola pentru dezvoltatorii de aplicaţii de Android a devenit, subit, mult mai uşor de folosit.

Mai întâi, dezvoltatorii trebuiau să răspundă unui set de întrebări şi să specifice: numărul de ingineri Google care să lucreze la aplicaţie (1, 10, 100, toţi, toţi împreună cu familiile lor, numai Larry şi Sergey), dispozitivele pe care vor să fie disponibile aplicaţiile (Android, Google Glass, cuptoare cu microunde, iPhone şi iPad etc.), publicaţiile în care să se scrie despre aplicaţie după lansare (blogul Google, Tech Crunch, Wired, blogul mătuşii, Annual Review of Fluid Mechanics), numărul de utilizatori care ar trebui să instaleze aplicaţia (la fel cel de pe Google Maps, Facebook, întreaga populaţie a Pământului sau chiar şi de unele specii

După ce au fost selectate toate opţiunile, utilizatorului i se spune că inginerii Google au scris, deja 5545 de linii de cod şi au băut 72 de căni de cafea.



Cei de la Google au ieşit din sfera Internetului şi au ieşit pe stradă, cu proiectul Google Pole Fiber. Astfel, într-un clip video postat pe Youtube, tehnicienii Google au montat, pe stâlpii de curent, cutii la care se pot conecta cabluri de internet.

În filmuleţ observăm cu oamenii s-au strâns în jurul acelor cutii, înarmaţi cu laptopuri şi pizza. Astfel, au luat naştere hackathoane spontane şi oamenii din IT au reuşit să relaţioneze mai uşor cu alte persoane.


Microsoft îi deprimă pe fanii Instagram

Dacă cei de la Google au dat dovadă de un simţ al umorului ieşit din comun, angajaţii Microsoft au răsucit cuţitul în rana fanilor Instagram.

Astfel, în magazinul de aplicaţii al Windows a apărut aplicaţia Instagram, însă aceasta nu poate fi descărcată, potrivit phonearena.com.

Există o descriere detaliată a aplicaţiei. Astfel, aflăm că „100 de milioane de utilizatori adoră Instagram! Este o modalitate gratuită, simplă şi distractivă de a face şi de a partaja poze pe telefonul tău cu Winodws. Rugăciunile tale#2Instawithlove s-au adeverit!“.

Pentru Windows Phone sunt promise toate funcţiile care au făcut din Instagram un serviciu atât de popular: filtrele foto, partajarea rapidă, interacţiunea cu prietenii, precum şi posibilitatea de a folosit atât camera frontală cât şi cea dorsală.

Cei de la Microsoft nu s-au oprit numai la textul de descriere ci au creat şi câteva capturi de ecran – false, bineînţeles – cu design-ul Instagram pentru Windows Phone. Imaginile sunt foarte convingătoare.
La finalul textului de descriere apare scrisă propoziţia „1 aprilie fericit!“. 

image
image
image



Twitter renunţă la vocale

Cei de la Twitter au găsit modalitatea perfectă pentru a scoate bani din serviciul de micro-blogging. Astfel, pe blogul oficial al companiei s-a postat un anunţ potrivit căruia Twitter se va dezvolta pe doi piloni, unul gratuit şi unul pe bani. Pentru cei care vor să folosească serviciul de bază, Twttr, există dezavantaje. Ei vor fi nevoiţi să renunţe la vocalele din textele lor.

Dacă vrem să folosim vocale, vom fi nevoiţi să plătim cinci dolari pe lună şi avem dreptul de a utiliza serviciul premium, Twitter. De altfel, gluma de 1 aprilie este o referinţă la numele iniţial al reţelei, care a fost chiar Twttr.
„Facem asta pentru că noi credem că dacă eliminăm vocalele vom încuraja o comunicare mai eficientă şi mai densă. 



Trimiţi SMS-uri şi faci mişcare cu SwiftKey Tilt

Creatorii celei mai populare tastaturi virtuale pentru dispozitivele cu Android au intrat şi ei în jocul păcălelilor. Astfel a luat naştere SwiftKey Tilt.

„Tilt redefineşte modul în care interacţionezi cu tastatura“, spune o persoană în clip. Ideea e în felul următor: în loc să îţi mişti degetul pe ecran pentru a scrie cuvintele, mişti telefonul.

Filmuleţul este unul foarte comic şi are chiar şi o scenă scoasă parcă dintr-un clip cu Harlem Shake.

Nokia îşi bate joc de Samsung

Nokia a anunţat, cu ocazia zilei de 1 aprilie, că va lansa un cuptor cu microunde cu touchscreen. Gluma a fost publicată pe blogul companiei şi este, în acelaşi timp, un atac direct la Samsung Galaxy S4.

Cuptorul cu microunde, care dispune de celebrul ecran Live Tile al Windows, poartă numele  de Nokia 5AM-TH1N6 Constellation. Acesta este dotat cu „un transformator cu răcire  pe bază de apă şi 8 nuclee de voltaj înalt“ şi le permite utilizatorilor să-şi încălzească caserolele în câteva secunde.

„Pentru noi acesta este un pas logic. Putem ataca competiţia direct pe piaţa lor de bază“, spune Olavi Huhtikuu, directorul departamentului (fictiv) de inovaţie casnică Nokia. Huhtikuu înseamnă „aprilie în finlandeză“.

Dacă este este să judecăm după cele 8 nuclee ale cuptorului cu microunde, după „declaraţia“ lui Olavi Huhtikuu dar şi după numele „Constellation“, gluma este, în acelaşi timp, un atac direct la Samsung şi lamodelul Galaxy S4.
Acest lucru ne este confirmat şi de descrierea produsului care dispune de cea mai noua „tehnologie de urmărire a ochilor şi opreşte învârtirea mâncării în cuptor atunci când utilizatorul se uită la ea sau ajustează temperatura în fuincţie de cât de înfometat pare acesta“.

image



Toshiba se ia de Kinect

„Anticiparea devine intoxicantă. Te simţi viu“, se arată într-un clip video realizat de cei de la Toshiba.
Shibasphere este o consolă de jocuri care nu are nevoie de controlere (da, este aluzie la Kinect).
Există şi o serie de jocuri care vin cu această consolă. Astfel, aflăm de „Grădinărit organic“, „Omoară albinele: albinele ucigaşe“, „Scarpină câinele“, „Hai să călătorim“ şi MMORPG-ul „Nu clipi!“

În ciuda faptului că atacă direct Kinect-ul celor de la Microsoft, clipul este printre cele mai amuzante.

image

Sony lansează accesorii pentru animale

Cei de la Sony s-au gândit şi la animalele de casă aşa că au urcat, pe Youtube, un clip video în care prezintă noua gamă de electronice destinate necuvântoarelor.

Pisicile primesc un set de căşti care par mereu pornite - astfel nu vor fi niciodată deranjate de stăpâni, pentru că par mereu să asculte muzică.

Hamsterilor le place să facă mişcare aşa că Sony a gândit pentru ei un set de boxe pentru cuşcă care intensifică ritmul melodiilor în timp ce rozătoarele aleargă în roată.

Nici câinii nu au fost lăsaţi pe dinafară. Ei au primit un sistem multimedia cu un ecran 4K capabil să afişeze numai culorile galben şi albastru şi un set de boxe surround pe 54.2 de canale.

DEXOnline lansează un dicţionar de sex

Nu numai americanii au simţul umorului. Românii de la dexonline.ro s-au decis să anunţe disponibilitatea DISOO (Dicţionarul Ilustrat de Sexualitate Orientală Orientată).

Astfel, echipa din spatele versiunii digitale a Dicţionarului Explicativ Român susţin că au lucrat, timp de şase luni, la traducerea dicţionarului. Ei ar fi colaborat cu autorii cărţii – Vysapha Kootopa Kaleala şi Sanookredetz Chespoon („vi s-a făcut o păcăleală şi să nu credeţi ce spun“) şi au fost nevoiţi chiar să urmeze „cursuri de specializare“.

Mai mult, în mesajul publicat pe un fundal roz, românii suţin că, „având în vedere că cei mai mulţi utilizatori sunt obişnuiţi cu formatul fără poze, acesta va rămâne formatul implicit“. Curioşii care vor să vadă pozele sunt rugaţi să acceseze „Preferinţele contului“

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite