De ce ar trebui să fim sceptici față de afirmațiile lui Elon Musk despre primul implant Neuralink

0
Publicat:

Elon Musk a anunțat, luni, pe X, că un pacient a primit cu succes un implant cerebral de la startup-ul său de neurotehnologie, Neuralink. El a adăugat că pacientul „se recupera bine” și a prezentat rezultate inițiale „promițătoare”.

Musk a anunțat efectuarea primului implant Neuralink FOTO Colaj Twitter (X)
Musk a anunțat efectuarea primului implant Neuralink FOTO Colaj Twitter (X)

Musk a venit cu noutăți, mai târziu, printr-o altă postare pe X, anunțând că primul produs Neuralink se va numi „Telepatie” și va permite utilizatorilor să-și controleze dispozitivele „doar prin gândire”, notează DNYUZ.

„Imaginați-vă dacă Stephen Hawking ar putea comunica mai repede decât un dactilograf sau un licitator”, a adăugat el. „Acesta este scopul.”

Problema este că avem doar cuvântul lui Musk pe care să îl luăm în considerare. La momentul publicării, Neuralink nu a lansat încă o declarație oficială, iar site-ul companiei nu face nicio mențiune despre operațiune.

De asemenea, Neuralink nu a răspuns când a fost contactat pentru comentarii.

Totuși, dacă anunțul este adevărat, afirmația lui Musk ar fi o piatră de hotar mare pentru companie, care a fost acoperită de întârzieri și controverse încă de la înființare. În timp ce Musk a anunțat, inițial, în 2019 că Neuralink va începe testele umane ale cipurilor sale pentru creier în 2020, acele teste au fost amânate în mod repetat, din cauza lipsei aprobărilor FDA.

Acest lucru nu înseamnă că nu există nicio posibilitate ca operațiunea să fi fost efectuată, de companie, cu succes. Neuralink lucrează la cipul BCI de ani de zile.

În august 2022, Reuters a raportat că miliardarul a fost supărat că Neuralink a fost bătut la testele umane de numeroși alți concurenți în neurotehnologie, cum ar fi Synchron, care și-a implantat cu succes interfețele creier-calculator într-un om folosind o procedură mult mai puțin invazivă.

Neuralink a fost criticat și după ce un grup pentru drepturile animalelor s-a plâns SUA. Compania at fi torturat și mutilat 23 de maimuțe de laborator, în timpul testării cipurilor sale cerebrale.

Așadar, până compania însăși va publica rezultatele, jurnaliștii americani îi sfătuiesc pe oameni să rămână sceptici. În timp ce tehnologia ar putea ajuta, fără îndoială, la îmbunătățirea vieții celor cu dizabilități mentale și fizice, nu are rost să genereze entuziasm acolo unde nu există motive reale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite