Elon Musk a vizitat Auschwitz, după ce a fost acuzat de antisemitism: „Unul dintre cele mai prostești lucruri” VIDEO

0
Publicat:

Elon Musk a vizitat locul unde a fost construit lagărul de exterminare de la Auschwitz, după critici intense privind modul în care X, fostul Twitter, abordează postările antisemite.

Lideri evrei proeminenți au cerut ca Musk să vadă cu ochii lui unul dintre simbolurile Holocaustului, relatează BBC.

image

Mai târziu, el va aborda antisemitismul online în cadrul unei conferințe găzduite de Asociația Evreiască Europeană (EJA).

Germania nazistă a ucis cel puțin 1,1 milioane de persoane în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în Polonia ocupată, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproape un milion erau evrei. Muzeul notează că mai mult de 200.000 erau copii și tineri.

Musk a depus o coroană de flori și a participat la o slujbă de comemorare și a aprins o lumânare, în timpul unei vizite private în acest loc.

Fotografiile îl arată acolo cu fiul său pe umeri și stând alături de supraviețuitorul Holocaustului, Gidon Lev.

Apple, Disney și IBM au suspendat publicitatea pe X

Ca urmare a crizei provocate de acordul entuziast al lui Musk cu o postare antisemită, Apple, Disney și IBM au suspendat publicitatea pe X.

În replică, antreprenorul a acuzat agenții de publicitate că încearcă să-l "șantajeze" cu bani și a folosit un limbaj plin de înjurături pentru a-și exprima disprețul față de acțiunile acestora.

Patronul Tesla, care a preluat platforma în octombrie 2022, s-a confruntat cu acuzații de antisemitism în noiembrie, când a răspuns: "Ați spus un mare adevăr" la o postare pe X care făcea afirmația falsă potrivit căreia comunitățile evreiești susțin ura împotriva albilor.

Casa Albă a condamnat imediat postarea sa, care a stârnit furie online. Musk a declarat că aprobarea a fost o greșeală, descriind-o ca fiind "unul dintre cele mai prostești" lucruri pe care le-a făcut pe platformă.

„Această tendință tulburătoare s-a escaladat”

Mai târziu, în noiembrie, Musk s-a alăturat premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un tur al kibutzului Kfar Aza, vizat de Hamas în cadrul atacurilor din 7 octombrie, în care au fost ucise 1.300 de persoane și aproximativ 240 au fost luate ostatice în Gaza.

EJA a transmis, azi, că Musk va merge cu personaje politice de rang înalt la Cracovia pentru a discuta și pentru a găsi soluții la „creșterea astronomică a fenomenului antisemit care afectează Europa”. „Această tendință tulburătoare s-a escaladat mai ales după începutul războiului din Gaza”, a mai transmis Asociația.

După o discuție live din septembrie, președintele EJA, rabinul Menachem Margolin l-a invitat pe Musk să viziteze Auschwitz și i-a spus că o astfel de vizită ar avea „un efect puternic și ar contribui la conștientizarea Holocaustului și la lupta pentru combaterea antisemitismului”.

Muzeul Auschwitz a fost, în trecut, un aspru critic al platformei Twitter – în august, reprezentanții săi au criticat rețeaua după ce o postare în care se nega Holocaustul nu a fost ștearsă, moderatorii motivând că postarea nu a încălcat regulile platformei. Conform Twitter, această evaluare a fost greșită, iar postarea a fost ștearsă la a doua evaluare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite