Cum arată interiorul noului magazin Apple, domul de sticlă din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Apple
Foto: Apple

După ce în urmă cu câteva săptămâni Apple anunţa că va deschide un nou magazin unic în lume în Singapore, ieri au apărut şi primele imagini cu interiorul acestuia.

Cel mai nou magazin al celor de la Apple are aspectul unei sfere plutitoare, fiind un dom de sticlă amplasat pe apă în Marina Bay, Singapore. Primele imagini cu exteriorul clădirii au fost dezvăluite în urmă cu câteva săptămâni, acesta urmând a fi al treilea magazin al companiei din Cupertino în Singapore şi al 512-lea în întreaga lume.

Domul de sticlă este numit Apple Marina Bay Sands şi este localizat într-un district de lux din Singapore, plin de restaurante, magazine şi în care se găseşte şi celebrul hotel Marina Bay Sands. Sfera este construită din 114 bucăţi individuale de sticlă, sprijinite pe 10 piloni, o construcţie despre care Apple spune că este prima din lume de acest fel, alcătuită complet din sticlă şi capabilă de auto susţinere.

Apple Marina Bay Sands foto via Apple

Pe peretele interior al sferei se află panouri care creează umbră şi ceea ce Apple numeşte ”un efect de lumină nocturnă”. În vârful sferei este o lucarnă prin care intră lumina soarelui, şi despre care gigantul din Cupertino spune că a fost inspirată de Panteonul din Roma.

Magazinul mai are şi un ecran uriaş, cu scaune în faţa sa, pentru ca angajaţii sau clienţii să poată primi informaţii despre produsele Apple. Sub suprafaţa apei se află ceea ce Apple numeşte ”prima cameră de conferinţe subacvatică” a sa, un loc în care ”antreprenorii şi dezvoltatorii care doresc să primească sfaturi şi să fie instruiţi se pot întâlni cu membrii echipei Apple”.

Apple Marina Bay Sands foto via Apple

Poate cel mai remarcabil aspect al noului magazin îl reprezintă angajaţii, nicidecum construcţia în sine. Apple spune că magazinul din Marina Bay Sands va avea o echipă de 148 de persoane, capabile să vorbească 23 de limbi.

Apple Marina Bay Sands se deschide mâine, 10 septembrie.

Apple Marina Bay Sands foto via Apple
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite