Cea mai mare conferinţă de securitate cibernetică din Europa Centrală şi de Est va avea loc la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DefCamp, cea mai importantă conferinţă anuală de hacking şi securitate cibernetică din Europa Centrală şi de Est, ajunge la cea de-a opta ediţie.

Evenimentul de anul acesta se desfăşoară pe 9 şi 10 noiembrie la Bucureşti şi reuneşte peste 1.300 de participanţi din întreaga lume, specialişti în securitate cibernetică şi speakeri de renume, care vor împărtăşi cu publicul ultimele cercetări şi noutăţi din domeniu. La conferinţă sunt aşteptaţi reprezentanţi de la peste 400 de companii, dar şi din sectorul academic sau public. 

„Studiile arată că una din patru companii va avea un incident cibernetic în următorii doi ani. Scopul nostru este ca, de la o ediţie la alta, să atingem un public tot mai mare şi mai diversificat, tocmai pentru că securitatea cibernetică este un domeniu vital pentru societatea în care trăim. În egală măsură, ne dorim că experienţa participanţilor să fie una completă, care să-i ajute în cât mai multe direcţii.

Pe de o parte, speakerii invitaţi împărtăşesc cu publicul ultimele noutăţi din domeniu, iar pe de altă parte, în spaţiul de joacă Hacking Village, oferim participanţilor posibilitatea de a dobândi şi de a-şi consolida cunoştinţele tehnice ofensive şi defensive necesare pentru a identifica şi elimina potenţialele ameninţări cibernetice asupra infrastructurilor informatice pe care le reprezintă.  

O premieră pentru DefCamp 2017 este sesiunea de prezentări Business Security. Acestea au fost introduse în agendă în special pentru reprezentanţii companiilor care înţeleg că orice afacere cu o componentă IT în procesul de business trebuie să ia în calcul şi măsurile de securitate pentru a-şi proteja integritatea financiară, reputaţia şi datele”, a declarat Andrei Avădănei, fondator şi coordonator DefCamp. 

Conform unui raport realizat de CERT-RO, în anul 2016 au fost identificate peste 110 milioane de alerte de securitate cibernetică, care au vizat aproape trei milioane de IP-uri (aproximativ 39% din totalul IP-urilor înregistrate în România). De asemenea, în studiul “Cost of Data Breach Study” realizat de IBM, reiese un cost mediu de 141$ pe fiecare document pierdut de o companie.

Nu este o sumă mare, dar trebuie să luăm în calcul faptul că o companie pierde cel puţin 1.000 de documente într-un incident informatic. Situaţia devine şi mai alarmantă când aflăm că un astfel de incident este identificat şi controlat în peste 200 de zile de la momentul în care atacul are loc.

La această ediţie vor fi prezenţi peste 50 de speakeri, atât din România, cât şi din străinătate, care vor aborda o serie amplă de subiecte de interes precum securitatea IT prin inteligenţa artificială, blockchain security, securitatea infrastructurilor critice, vulnerabilităţile din prezent şi viitorul dispozitivelor IoT, eficienţa algoritmilor criptografici, criminalitatea informatică în oraşele inteligente, reglementările privind protejarea datelor personale, războiul cibernetic, ransomware, dezvoltarea responsabilă a aplicaţiilor şi multe alte teme.

Printre numele deja confirmate se află April C. Wright, Information Security and Compliance la Verizon Wireline, o prezenţă care în ultimii 25 de ani de activitate a îndeplinit roluri ofensive, defensive, operaţionale şi de dezvoltare în infrastructuri globale de calibru. 

Un alt speaker important care va vorbi la DefCamp 2017 este Mike Spicer, aflat cu această ocazie pentru prima dată în Europa. Mike va prezenta WiFiCactus, un dispozitiv de dimensiunea unui rucsac care poate intercepta pasiv 50 de canale Wireless în paralel. 

Mai mult decât atât, evenimentul va avea două paneluri, primul dintre ele având subiectul  “Securitatea cibernetică în business”. Focusul discuţiei va fi direcţionat către riscurile la care sunt supuse afacerile în această eră a ameninţărilor de securitate. Discuţia va fi moderată de Consilierul Ambasadei Austriei, Secţia Comercială, iar printre speakerii confirmaţi se află experţi în IT din companii renumite din Austria şi România, precum şi din cadrul Ministerului de Interne al Austriei.

Al doilea panel,  “Provocările legislaţiei privind securitatea cibernetică”, va lansa dezbateri despre implementarea Directivei NIS (Network Internet Security) şi modul în care aceasta ar putea schimba strategia României privind pericolele digitale. Aceste subiecte vor fi dezbătute de experţi în IT din cadrul Guvernului, Camerei Deputaţilor, CERT-RO şi Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet.

Hacking Village revine şi la a opta ediţie a conferinţei DefCamp cu 10 concursuri care vor provoca participanţii. Premiile vor fi în valoare de peste 10.000 euro. Vor fi puse în aplicare diverse scenarii inspirate din problemele cu care se confruntă companiile în ceea ce priveşte securitatea cibernetică. Participanţii vor avea posibilitatea de a identifica vulnerabilităţi, de a învăţa cum să le exploateze şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a le preveni în viitor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite