Camioanele Samsung ar putea să salveze mii de vieţi în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung vrea să incorporeze tehnologia sa în camioane
Samsung vrea să incorporeze tehnologia sa în camioane

Pe şosea e dificil de multe ori să depăşeşti un camion, pentru că nu vezi traficul din faţă. În fiecare zi, sute de accidente se petrec din cauza neatenţiei. Samsung are o soluţie pe care a demonstrat-o.

Divizia argentiniană a gigantului tehnologiei din Coreea de Sud a realizat un Safety Truck, adică un camion care are o cameră video montată în faţă, iar pe spatele trailerului are un ecran care afişează, în timp real, fluxul pe care-l vede şoferul de camion. Mişcarea Samsung intenţionează să transmită un mesaj privind accidentele de pe şosea.

Camera din faţă transmite semnalul şi imaginile către patru ecrane digitale Samsung. Compania sud-coreeană consideră că această mişcare le-ar oferi o şansă şoferilor să poată să depăşească fără probleme. Samsung spune că acest camion nu este operaţional, dar lucrează cu guvernele din mai multe state pentru a implementa astfel de soluţii.

Deşi Samsung nu a oferit un răspuns atunci când s-a pus problema lansării comerciale a acestui produs, cel mai probabil va rămâne doar în faza de proiect, deoarece patru ecrane Samsung lipite de uşile camionului ar fi o ţintă uşoară pentru hoţi.

Iată imaginile video cu prezentarea proiectului. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite