Apple: Nu ştiam de programul PRISM. Câte cereri au primit americanii pentru oferirea datelor clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple

Apple neagă în continuare că ştia ceva de programul PRISM înainte ca informaţiile oferite presei de Edward Snowden să devină cap de afiş la ştiri. Astăzi, firma americană a oferit un raport de transparenţă privind cererile guvernamentale.


"Am auzit prima oară de programul Prism când ziarele ne-au întrebat de el pe 6 iunie. Nu oferim agenţiilor guvernamentale acces direct la serverele noastre, iar orice asemenea cerere are nevoie de un mandat judecătoresc", a anunţat Apple pe site-ul propriu.

După Facebook şi Microsoft, Apple a cerut acordul guvernului pentru a oferi cifrele exacte privind cererile de preluare a conţinutului privat al utilizatorilor, de pe 1 decembrie 2012 până pe 31 mai 2013. În această perioadă, firma a primit între 4.000 şi 5.000 de cereri pentru datele clienţilor, care reprezintă aproape 10.000 de conturi. Cele mai frecvente, menţionează Apple, au venit din partea poliţiei care investiga furturi sau alte infracţiuni, căutări pentru copii care lipsesc sau încercări de localizare a unui pacient care suferă de Alzheimer.

Apple a mai menţionat că mesajele din iMessage sau FaceTime sunt criptate şi nu stochează căutările utilizatorilor în Maps, localizarea sau cererile către Siri.

Citeşte mai multe despre scandalul NSA din Statele Unite ale Americii:

Dick Cheney, fostul vicepreşedinte al SUA: Snowden este cel mai probabil spion al Chinei

Fostul vicepreşedinte american a apărat programul de monitorizare a apelurilor telefonice de către autorităţile federale, spunând că dacă acesta se folosea acum 15 ani s-ar fi putut dejuca atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Cheney a emis însă o ipoteză nouă, cum că Edward Snowden, fostul angajat CIA care a făcut aceste dezvăluiri, este cel mai probabil un spion pentru China.

China: o extrădare a lui Snowden în SUA ar reprezenta o „trădare”

Extrădarea lui Edward Snowden în Statele Unite ar fi o "trădare" a încrederii fostului agent CIA în democraţia din Hong Kong şi o "pierdere de imagine" pentru Beijing, a apreciat cotidianul oficial chinez Global Times, în cea mai directă luare de poziţie publică chineză în acest caz, relatează AFP.
 

VIDEO Cofondatorul Apple vorbeşte despre noul iOS şi despre PRISM

Steve Wozniac, cel care a pus bazele companiei Apple împreună cu Steve Jobs, a fost acostat pe un aeroport şi pus faţă în faţă cu iOS 7, potrivit BGR.com.

Microsoft, al doilea gigant care publică date despre datele oferite guvernului american: peste 31.000 de conturi vizate

După Facebook, un alt gigant online a publicat date privind numărul de cereri pe care le primeşte de la autorităţile americane. Microsoft a oferit mai multe detalii pe blogul companiei.

19.000 de conturi de Facebook au fost "cercetate" cu atenţie de NSA. Reţeaua este prima care publică cifre exacte după scandalul PRISM

După două săptămâni în care a fost printre companiile arătate cu degetul pentru că ar fi colaborat cu autorităţile americane pentru supravegherea conversaţiilor populaţiei, Facebook a ieşit la rampă, oferind numărul exact de cereri pe care le-a primit în ultimul an pentru a oferi informaţii despre un utilizator, pe baza unui mandat legal.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite