Microsoft, al doilea gigant care publică date despre datele oferite guvernului american: peste 31.000 de conturi vizate
0După Facebook, un alt gigant online a publicat date privind numărul de cereri pe care le primeşte de la autorităţile americane. Microsoft a oferit mai multe detalii pe blogul companiei.
Săptămâna trecută, Google şi Microsoft au cerut mai multă transparenţă din partea guvernului şi au cerut voie să publice numărul de cereri din ultimul an. Între timp, autorităţile le-au permis celor două companii să facă acest lucru.
Potrivit unei postări pe blog a vicepreşedintelui Microsoft, John Frank, gigantul online a primit mii de cereri pentru a oferi datele utilizatorilor către diverse agenţii ale statului american. Frank menţionează că nu pot confirma dacă au primit ordine sub incidenţa FISA, legea americană privind supravegherea informatică şi nu numai (Foreign Intelligence Surveillance Act).
Microsoft a primit în ultimele şase luni înainte de 31 decembrie 2012 între 6.000 şi 7.000 de cereri bazate pe mandate legale. Acestea acoperă de fapt între 31.000 şi 32.000 de conturi din SUA. Ca şi Facebook, Microsoft menţionează că acest lucru este doar o fracţiune din numărul total de utilizatori pe care-l are.
Microsoft, probleme cu Skype
Scandalul dezvăluirilor făcute de Edward Snowden despre supravegherile din SUA ar putea afecta Microsoft mai mult decât se credea. În documentaţia oferită de Snowden se menţionează faptul că NSA are un întreg capitol dedicat Skype, serviciul de telefonie prin internet deţinut acum de Microsoft.
Anul trecut au început discuţii serioase despre faptul că Skype nu mai este serviciul ultrasigur de la început, aşa cum era cunoscut de multă vreme. În vremea când era independent, Skype era folosit pe scară largă de activişti pentru că discuţiile erau imposibil de interceptat. Deşi Microsoft a arătat într-un raport de transparenţă că nu a primit nicio cerere privind Skype, faptul că NSA are un ghid pentru spionarea pe Skype spune multe despre capacităţile guvernamentale şi deschiderea Microsoft, scrie "Slate".
Citeşte mai multe despre scandalul PRISM/NSA
După două săptămâni în care a fost printre companiile arătate cu degetul pentru că ar fi colaborat cu autorităţile americane pentru supravegherea conversaţiilor populaţiei, Facebook a ieşit la rampă, oferind numărul exact de cereri pe care le-a primit în ultimul an pentru a oferi informaţii despre un utilizator, pe baza unui mandat legal.
FBI îl „vâna“ pe Snowden înainte să apară informaţiile despre programul secret al NSA
Conform agenţiei de presă Reuters, autorităţile guvernamentale din SUA începuseră să îl caute pe Edward Snowden cu câteva zile înainte ca primele rapoarte despre programul secret de spionaj al NSA să apară în mass media.
Edward Snowden, americanul aflat la originea scurgerii de informaţii ale NSA: „Nu fug de justiţie“
Edward Snowden, fostul angajat al NSA care şi-a asumat scurgerea de informaţii despre programele Statelor Unite de monitorizare a comunicaţiilor, a declarat miercuri, într-un interviu, că nu încearcă să fugă de justiţie, ci a ales Hong Kong-ul ca refugiu pentru a dezvălui neregulile ascunse de SUA.
Arma secretă de spionaj a Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA: TAO
O anchetă a publicaţiei „Foreign Policy” demonstrează că în cadrul NSA există o unitate strict secretă care a pătruns în sistemul chinez de computere şi telecomunicaţii de peste un deceniu, devenind una dintre cele mai eficiente şi mai credibile surse de informare despre situaţia din interiorul graniţelor chineze.
Un grup de 86 de organizaţii non-guvernamentale, dar şi din domeniul tehnologiei a redactat şi publicat o scrisoare online pentru a cere guvernului Statelor Unite ale Americii să oprească supravegherea făcută de Agenţia Naţională de Securitate (NSA).
Google şi Microsoft ies la rampă: Lăsaţi-ne să arătăm oamenilor ce date oferim
Microsoft şi Google, lovite de pe urma scandalului NSA din Statele Unite ale Americii, cer acum mai multă transparenţă pentru a publica cererile de studiere a datelor pe care le face Guvernul. De asemenea, Google neagă că ar fi avut instalat un sistem individualizat pentru ca NSA să extragă date.
Google cere permisiunea justiţiei din SUA pentru a publica cererile trimise de NSA
Google a trimis o scrisoare Procurorului General al SUA în care solicită să i se permită să publice tot ceea ce primeşte de la NSA. Asta înseamnă că în raportul său de transparenţă, pe care îl publică de două ori pe an, va specifica şi ce anume vor astfel de agenţii de la companie.