Alianţă istorică între Apple şi Google pe mormântul Kodak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kodak a depus documentele pentru faliment în ianuarie 2012 FOTO Reuters
Kodak a depus documentele pentru faliment în ianuarie 2012 FOTO Reuters

Apple şi Google sunt rivale pe piaţa de tablete şi telefoane mobile, iar Steve Jobs a declarat chiar că sistemul de operare Android de la Google este un produs furat, dar cei doi giganţi se pare că s-au aliat pentru a cumpăra patentele unei firme „din trecut“: Kodak.

După cum scrie „Bloomberg“ Apple şi Google s-au aliat pentru a cumpăra cele 1.000 de patente din domeniul fotografiei şi imaginii de la Kodak, care valorează mai mult de 500 de milioane de dolari. 

Apple şi Google sunt cunoscute pentru goana lor după patente, extrem de importante în ultimii ani, când disputele nu s-au dus nu numai în privinţa produselor, ci şi în privinţa patentelor. În iulie 2011, un consorţiu format dini Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research in Motion şi Sony au cumpărat 6.000 de patente de la Nortel Networks pentru 4,5 miliarde de dolari. În acelaşi timp, Google şi Intel au cumpărat patente pentru tehnologii wireless şi conectivitate 4G, patente de voce, Internet şi semiconductoare, care valorau 900 de milioane de dolari. 

Kodak a depus actele pentru faliment în ianuarie şi trebuie să-şi vândă patentele pentru a reduce datoria pe care o are la bănci. Astfel, grupul Eastman Kodak datorează 950 de milioane de dolari Citigroup. Compania doreşte să iasă din insolvenţă în 2013, iar pentru acest lucru şi-a analizat portofoliul de patente, care ar valora mai mult de 2,6 miliarde de dolari. 

În acelaşi timp, Apple este o firmă cunoscută pentru războaiele în privinţa patentelor. În conflictul cu Samsung, americanii au câştigat un miliard de dolari pentru că au demonstrat că sud-coreenii le-ar fi încălcat patentele de invenţie. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite