Articol publicitar

7 sfaturi pentru cele mai reuşite fotografii de vacanţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că fotografia merge mână în mână cu călătoriile şi vacanta, ţi-am pregătit alături de prietenii de la F64 un scurt ghid foto de vacanţă, de la echipament la sfaturi utile, pentru amintiri de neuitat şi de păstrat.

# Alege echipamentul potrivit

Alegerea camerei foto pentru vacanţă depinde în general de bugetul pe care îl avem la dispoziţie, dar şi de preferinţele fiecăruia, un rol fudamental jucându-l şi criteriile precum: greutatea şi dimensiunile, senzorul şi rezoluţia, obiectivul şi autonomia echipamentului.

Important e să optăm pentru acel echipament foto-video cu care ne simţim în largul nostru, pentru a ne concentra mai mult pe fotografii şi mai puţin pe setări sau grija că aparatul poate păţi ceva.

Recomandările F64 pentru vacanţă merg către superzoom-uri şi aparate foto subacvatice, cum ar fi:

Superzoom-urile sunt compromisuri între distanţa de focalizare şi mărimea senzorului, un ciudat all inclusive, nici chiar un aparat profesional, dar nici unul de pus în poşetă, cu un obiectiv de bună calitate şi o stabilizare impecabilă. În această clasă intră, spre exemplu, modelele Nikon B500 şi Nikon P900, ajutoare de nădejde pentru cele mai reuşite fotografii din vacanţă.

image

Dacă vacanţele presupun mai multă apă decât uscat - caz în care te poate îngrijora siguranţa echipamentului tău, relaxează-te, soluţii foto la îndemână există întotdeauna!

NIKON COOLPIX AW130 este un aparat foto deosebit de robust şi rezistent, care poate fi scufundat în apă până la adâncimea de 30 de metri, fiind totodată rezistent la şoc prin cădere de la 2 metri, la praf şi la frig, până la -10°C. Laşi orice grijă acasă, vacanţa şi fotografiile primează! Cei mici se vor bucura şi ei din plin de bălăceală, iar amintirile vacanţei voastre vor fi păstrate în siguranţă.

Nu uita nici de acumulatorul şi cardurile de memorie suplimentare, extrem de utile în vacanţe.

# Realizează portrete cu membrii familiei sau cu prietenii

Scopul unui portret este să ne transmită o stare şi detalii despre personalitatea subiectului. Din acest motiv, portretul nu ar trebui să fie un instantaneu, ci o imagine compusă în care persoana are o postură statică. De asemenea, o astfel de imagine înfăţişează adeseori o persoană care priveşte direct către cameră, creând în final o legătură specială cu privitorul.

Vara poţi profita din plin de mediul înconjurător pentru a realiza portrete superbe în aer liber cu familia şi prietenii, fie că eşti la mare, la munte, pe un câmp ori în pădure. Vor fi amintiri frumoase şi imagini numai bune de păstrat într-un album.

# Surprinde stări şi emoţii

Dacă în timpul plimbărilor tale dai peste ceva ce te face să simţi o anumită emoţie sau te inspiră, încearcă să capturezi acea stare. Mai mult, încearcă să o redai privitorilor prin imaginile realizate. Fie că atmosfera locului îţi sugerează apăsare sau, dimpotrivă, seninătate, bucurie, o fotografie poate transmite aceste lucruri, dacă te laşi inspirat să apeşi pe buton la momentul oportun.

image

# Încearcă unghiuri diverse

Încearcă să fotografiezi şi din alte unghiuri decât cele clasice. De deasupra capului, de la nivelul solului sau dintr-un punct de staţie înalt, cum ar fi un turn sau o turlă de biserică în care ai voie să urci. Vei avea o cu totul altă perspectivă asupra peisajului fotografiat şi imagini diferite de alţii. Iar originalitatea este mereu un plus, nu?

# Nu te feri de contra-lumină

Dimineaţa sau seara (la răsărit/ apus) poţi încerca să fotografiezi şi în contra-lumină pentru a scoate în evidenţă siluete şi contururi. Rezultatele pot fi impresionante. Tot la ora de aur, profită de lumină pentru a capta acea atmosferă de poveste, aparte, pe care doar acele momente ale zilei ţi le pot oferi.

# Dacă e subacvatic, atunci profită

Dacă tot ai optat pentru un aparat de vacanţă subacvatic, profită din plin de lumea aparte pe care ţi-o poate reda în imagini. Fie că ajungi într-o vacanţă mai exotică sau pe litoralul românesc, cu siguranţă vei fi tentat de fotografia subacvatică.

Realizarea unei imagini puternice, care să îi atragă pe ceilalţi din punct de vedere vizual, necesită mai multe componente care să lucreze împreună, cum ar fi: un subiect interesant, lumina potrivită - care joacă un rol extrem de important, focalizare corecta şi, nu în ultimul rând, o compoziţie bună.

Acordă atenţie încadrării, diagonalelor şi fundalului, foloseşte-te de partenerii de snorkeling pentru a echilibra compoziţiile, bucură-te de viaţa marină. Cu un aparat subacvatic, posibilităţile foto sunt aproape nelimitate.

# Nu lăsa prognoza meteo să îţi strice cheful de vacanţă

Probabil că nu îţi pică aşa bine dacă te afli în vacanţă şi vremea rea se ţine scai de tine. Nu o lăsa să îţi strice planurile! De multe ori, fotografiile pline de atmosferă se obţin atunci când vremea te îndeamnă să stai în casă. Poţi surprinde imagini deosebite pe ceaţă şi ploaie. Atenţie totuşi la protecţia echipamentului, în cazul în care acesta nu este unul care rezistă la intemperii.

image

Şi nu uita: locul de vacanţă e acolo unde eşti tu. Dacă umpli cardul cu obiective turistice, parcă nu ai fi acolo, nu-i aşa? Nu uita aşadar nici de fotografiile de making of, fie că îi rogi pe cei care te acompaniază să îţi facă o fotografie sau apelezi la comoditatea unui selfie.

Iar odată ajuns acasă, printează! Vei da viaţa amintirilor tale şi vei răsfoi cu mare plăcere un album, alături de familie şi de prieteni.

Un material oferit cu sprijinul F64.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite