Contribuția crucială a lui Brian May de la Queen la misiunea NASA de a aduce prima mostră de asteroid din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brian May a demonstrat încă o dată de ce este un membru al familiei regale a rockului. Nu numai că este chitaristul trupei Queen, dar este și un astrofizician care a ajutat recent NASA să returneze pe Pământ prima mostră de asteroid din istorie.

Brian May a jucat un rol crucial în cadrul misiunii FOTO profimedia
Brian May a jucat un rol crucial în cadrul misiunii FOTO profimedia

May a declarat că a fost „extrem de mândru” să facă parte din echipa care a colectat eșantionul de pe asteroidul Bennu.

Bună ziua, oameni de la NASA, fani ai spațiului, pasionați de asteroizi. Sunt Brian May de la Queen, după cum probabil știți, dar și extrem de mândru că sunt membru al echipei OSIRIS-Rex”, a declarat muzicianul în vârstă de 76 de ani într-un clip difuzat duminică la NASA TV, scrie CNN.

Nava spațială OSIRIS-REx a trecut duminică pe lângă Pământ, la șapte ani după ce a fost lansată în spațiu pentru a colecta mostre de pe asteroidul Bennu, aflat în apropierea Pământului. Aceasta a colectat eșantionul de pe asteroidul vechi de peste 4,5 miliarde de ani în 2020, înainte de a porni în călătoria de întoarcere spre Pământ, mai exact spre Utah, în 2021.

Rolul lui May, crucial

May a jucat un rol crucial în cadrul misiunii, creând imagini stereoscopice din datele navei spațiale care au permis conducătorului misiunii, Dante Lauretta, și echipei să localizeze un loc sigur pentru a ateriza și a colecta o mostră.

În clip, May și-a cerut scuze pentru că nu a fost alături de echipă la această ocazie importantă.

„Repet pentru un turneu al trupei Quinn, dar inima mea rămâne cu voi în timp ce acest eșantion prețios este recuperat”, a explicat el. „O zi fericită pentru returnarea eșantioanelor și felicitări tuturor celor care muncesc incredibil de mult în această misiune, în special dragului meu prieten Dante. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a adăugat el.

Materialele, recoltate de pe asteroidul Bennu

Maerialele colectate au ajuns pe Terra, duminică, după ce au aterizat în deșertul de vest al statului Utah, scrie bbc.com. Mostrele au fost culese de pe suprafața asteroidului Bennu în 2020 de către nava spațială Osiris-Rex.

NASA dorește să afle mai multe despre obiect, pentru că acesta are șanse minime de a ne lovi planeta în următorii 300 de ani.

Dar mai mult decât atât, este posibil ca probele să ofere noi informații despre formarea sistemului solar în urmă cu 4,6 miliarde de ani și, posibil, chiar despre modul în care a început viața pe lumea noastră.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite