CES 2020: Impossible Foods realizează acum carne de porc din proteină vegetală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura YouTube
Captura YouTube

După succesul pe care l-a înregistrat cu carnea de vită din proteină vegetală introdusă în Impossible Burger, compania lui Pat Brown ţinteşte piaţa europeană şi asiatică.

Carnea de porc este cea mai populară din Asia şi Europa, astfel că realizarea acesteia din proteină vegetală a reprezentat un pas logic pentru Impossible Foods, compania din spatele burgerului de vită realizat din plante.

La CES 2020, Pat Brown, CEO-ul companiei, a adus un nou produs: Impossible Pork, mâncare care imită gustul cărnii de porc, fiind însă realizată din proteină vegetală. Brown a specificat că acest produs vizează în mod special persoanele care consumă carne în mod regulat, nu vegetarienii sau veganii.

Alimentul va putea fi degustat în magazinele Burger King din Statele Unite, sub forma aşa-numitului Impossible Sausage. Burger King şi compania lui Brown au realizat un parteneriat important odată cu lansarea burgerului din proteină vegetală Impossible Whopper.

Cererea pentru Impossible Burger a fost atât de mare încât compania nu a reuşit să îi facă faţă, fiind nevoită să utilizeze oamenii de ştiinţă din laboratoare pentru împachetarea produsului. Brown spune însă că acest lucru îl bucură, deoarece compania sa crede cu tărie că poate rezolva problema schimbării climatice prin eliminarea uneia dintre principalele surse ale emisiilor de gaz cu efect de seră: agricultura.

”Nu ne vom opri până nu vom elimina nevoia creşterii animalelor în lanţul alimentar global şi vom face tot acest sistem sustenabil” a spus Brown, citat de Mashable.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite