Capsula spaţială locuibilă care a ajuns la cea mai mare distanţă faţă de Terra

0
Publicat:

Capsula Orion a străbătut o distanţă de 432.000 de kilometri în raport cu Terra, cea mai lungă distanţă parcursă vreodată de un vehicul spaţial care este capabil să transporte la bordul său echipaje de astronauţi.

Pământul și Luna, vizibile de pe capsula Orion FOTO Profimedia  via NASA
Pământul și Luna, vizibile de pe capsula Orion FOTO Profimedia via NASA

„Am atins distanţa maximă faţă de Terra!“, a anunţat NASA pe contul său de Twitter. Cu doar câteva zile mai devreme, Orion doborâse un record stabilit de misiunea Apollo 13 în anul 1970, când a atins distanţa de aproximativ 400.000 de kilometri faţă de planeta noastră, la scurt timp după ce s-a plasat pe o orbită lunară.

Capsula Orion se află în prezent "cam la jumătatea misiunii Artemis 1 în jurul Lunii" şi se va îndrepta de acum spre Pământ, au precizat inginerii de la NASA. Ei se aşteaptă ca Orion să revină pe Terra şi să amerizeze în Oceanul Pacific în data de 11 decembrie, după o călătorie de 2 milioane de kilometri în spaţiu.

Nu există oameni la bordul capsulei Orion, astronauţii fiind programaţi să zboare în spaţiu cu acest vehicul în cadrul misiunii Artemis 2, care va fi lansată în anul 2024. Misiunea Artemis 1 a fost lansată în cadrul unui zbor de testare pe 16 noiembrie. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite