Săpun lichid vs săpun solid. Avantajele şi dezavantajele fiecărui produs
0
Săpun lichid vs săpun solid. Există diferenţe importante între săpunul lichid şi cel solid, de aceea este bine să le cunoaştem, pentru a alege produsul care ni se potriveşte cel mai bine.
Săpun lichid vs săpun solid. Hidratarea pielii
Un lucru esenţial este hidratarea pe care o poate oferi săpunul. Varianta lichidă usucă pielea mult mai puţin comparativ cu săpunul solid, spune cosmeticiana NiKita Wilson, citată de Womenshealthmag.com. Totuşi, există sortimente de săpun solid care conţin uleiul hidratante, cum este cel de măsline şi care sunt bune pentru ten, pentru că nu-l usucă.
Formulele actuale de săpun au un dublu rol: curăţă pielea de murdărie şi o hrănesc prin diferite substanţe pe care le conţin, de exemplu unt de shea. Unele produse sunt aşa de bune încât nu mai este nevoie de aplicarea unei loţiuni de corp pentru hidratarea pielii după duş.
Săpun lichid vs săpun solid. Exfolierea
Unele variante de săpun solid sunt exfoliante, conţinând mici granule care curăţă pielea în profunzime şi oferă şi un masaj plăcut. Există şi săpunuri lichide pentru exfoliere, dar în cazul lor trebuie folosită de obicei o mănuşă specială pentru masaj. Săpunurile lichide au însă avantajul că pot conţine acid salicilic sau glicolic, care asigură o exfoliere eficientă pe termen lung şi chiar întineresc tenul.
Săpun lichid vs săpun solid. Parfumul
Săpunul solid are un parfum mai discret comparativ cu săpunul lichid, lucru care este util mai ales în cazul pielii mai sensibile. Un săpun foarte parfumat poate fi o alegere greşită, pentru că se va combina cu mirosul parfumului nostru, ori vom fi nevoite să renunţăm complet la parfum.
Săpun lichid vs săpun solid. Igiena
Un dezavantaj clar al săpunului solid este că poate conţine pe suprafaţa lui umedă multe bacterii sau ciuperci, care se vor transmite altor persoane, dacă săpunul este folosit la comun, spune medicul Jessica Wiser, citată de InStyle. Din acest punct de vedere, săpunul lichid este mult mai igienic, fiind folosită o pompiţă pentru furnizarea unei mici doze individuale. Săpunul lichid este însă folosit de obicei cu un burete sau mănuşă de spălat, care trebuie foarte bine clătită şi uscată după aceea, pentru a nu se acumula bacterii.