Obiceiuri din timpul serii care te pot îngrăşa: cum poţi acumula kilograme din cauza orei la care iei cina sau a utilizării telefonului înainte de culcare

0
0

Câteva schimbări mici în stilul de viaţă îţi pot modifica semnificativ şansele de reuşită când încerci să slăbeşti. Fie că este vorba de ora la care iei cina, dormitul insuficient sau consumul anumitor alimente, alegerile corecte pot face diferenţa.

Pentru a da jos câteva kilograme nu trebuie să recurgem mereu la diete drastice sau la antrenamente istovitoare. În primul rând ar trebui să revizuim obiceiurile pe care le-am adoptat şi care ar putea fi adevăratul motiv al kilogramelor în plus.

Brightside.me a realizat lista celor mai rele obieciuri care, realizate în timpul serii, ne pot îngrăşa:

Nu dormi suficient

image

Insuficienţa somnului îţi poate afecta metabolismul, făcându-l mai lent. Totodată, creşte nivelul de cortizon, creează senzaţia de foame şi te face să te simţi mult mai obosit.

Mănânci prea mult la cină

image

Digestia încetineşte pe timpul nopţii, iar dacă mănânci prea mult la cină, ai toate şansele să iei în greutate, acest obicei fiind şi foarte nesănătos. Mare grijă, dacă în timpul cinei te uiţi la televizor, vei fi tentat să mănânci mai mult.

Mergi la culcare imediat după cină

image

Dacă ai obiceiul de a te duce la culcare imediat după cină, există posibilitatea să ai probleme digestive şi să acumulezi celule adipoase. Ultima masă se serveşte cu cel puţin două ore înainte de culcare.

Consumi la cină alimente prăjite

image

Alimentele prăjite sunt pline de calorii, iar organismul nu va avea timp să le ardă. Consecinţele se vor vedea în lipsa somnului şi kilogramele în plus. Încearcă să consumi mai multe alimente preparate la cuptor, fierte sau pe grătar.

Alegi cerealele sau alţi carbohidraţi în timpul cinei

image

Carbohidraţii oferă un plus de energie care nu te va lăsa să dormi pe timpul nopţii. Pentru cină este recomandat să alegi proteine şi salate.

Mănânci desert la cină

image

Zahărul alb şi făina se transformă în celule adipoase. Caloriile nu pot fi arse pe timp de noapte, aşa că se vor depune pe copse şi abdomen.

Gustările de după cină

image

Gustările de după cină îţi vor oferi un plus de energie şi te vor ţine treaz pe timpul nopţii. Evită pâinea, prăjiturile sau orice alte dulciuri după cină. Pentru o gustare târzie, alege ceva uşor şi sănătos, cu mai puţin de 200 de calorii.

Sări peste cină

image

Pe lângă faptul că acest obicei nu te va ajuta să pierzi din kilogramele în plus, va încetini şi metabolismul. Ca rezultat, vei avea tendinţa să mănânci mai mult la următoarea masă, vei pierde ţesut muscular şi vei căpăta o stare de anxietate.

Consumul de alcool sau cofeină

image

Pe lângă faptul că îţi afectează somnul în mod negativ, aceste două băuturi conţin şi calorii. Este recomandat să alegi piureuri naturale sau lapte fierbinte, terminându-ţi ziua cu un pahar de apă pură.

Utilizezi telefonul mobil sau calculatorul înainte de culcare

image

Lumina albastră emisă de aceste gadget-uri afectează sănătatea şi somnul. Ar trebui să renunţi la aceste dispozitive cu cel puţin o oră înainte de culcare, să citeşti sau să asculţi muzică relaxantă.

Mergi la culcare târziu

image

Pe lângă faptul că mersul la culcare după miezul nopţii te face să acumulezi mai uşor grăsime, a doua zi vei dori să mănânci mult mai mult decât de obicei.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite