Nouă ponturi pentru a te concentra la muncă în sezonul vacanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu sindromul deficitului de atenţie sau dacă, pur şi simplu, nu te poţi gândi decât la vacanţa pe care ai plănuit-o, îţi este mult mai dificil să te concentrezi asupra sarcinilor primite la muncă.

Din fericire, există câteva ponturi care contribuie la maximizarea productivităţii şi a eficienţei, se arată într-un articol publicat în „The Huffington Post“.  

1.Stabileşte-ţi priorităţile

Poţi spori concentrarea dacă te axezi de la început pe acele sarcini care îţi dau bătăi de cap, iar pe cele mai simple le amâni pentru mai târziu. Alcătuieşte o listă care să conţină cele mai importante lucruri pe care le ai de făcut, eventual în funcţie de termenul limită care ţi-a fost impus.

2.Mediul înconjurător, esenţial

Alertele care te anunţă că ai primit un email, conexiunea la Internet, chiar şi conversaţiile banale de la birou îţi pot distrage atenţia de la sarcinile importante. În ce priveşte mesajele primite, stabileşte o perioadă a zilei în care să le verifici şi să răspunzi celor mai importante dintre ele. Iar în funcţie de proiectul la care lucrezi, poţi chiar să opreşti computerul, pentru a elimina tentaţiile.

3. Lucrează în acelaşi loc

Dacă eşti pe cont propriu şi astăzi preferi să munceşti dintr-o cafenea, iar mâine de acasă, vei deveni foarte vulnerabil la stimulii externi. În schimb, dacă te obişnuieşti să munceşti dintr-un loc anume, te vei obişnui în timp şi vei ignora factorii care îţi distrag atenţia.

4. Lucrează într-un loc liniştit

Locul ideal este un birou numai al tău, însă este puţin probabil să obţii un asemenea beneficiu prea repede, mai ales dacă eşti la începutul carierei. Dacă trebuie să împarţi spaţiul cu cineva, alege o persoană a cărei muncă nu implică foarte multă socializare sau conversaţii telefonice.

5. Organizarea este cheia

Un spaţiu de lucru curat, ordonat te ajută să îţi organizezi gândurile şi sarcinile, dar fă asta eventual în pauză, pentru ca ordonarea lucrurilor de pe birou să nu îţi distragă atenţia de la muncă.

6. Apelează cu încredere la tehnicile de relaxare

Dacă suferi de ADHD, eşti impulsiv, iar atenţia îţi este distrasă foarte uşor. Iar dacă eşti supus şi presiunilor, aceste simptome se acutizează. Aşadar, ia pauze în care să te relaxezi, respiră adânc şi practică meditaţia, pentru a elimina stresul.

7. Ia notiţe

Dacă obişnuieşti să foloseşti un carnet de note, un simplu marker colorat te poate ajuta să faci diferenţa între sarcinile urgente şi cele mai puţin presante. Iar dacă nu eşti convins că vei memora toate informaţiile pe care le primeşti în cursul unei şedinţe, de exemplu, o astfel de tehnică te va ajuta mai târziu.

8.Menţine o rutină

Menţinerea unei rutine, cel puţin când vine vorba de muncă, te ajută să excelezi în domeniul respectiv. Chiar dacă este vorba despre un obicei simplu, de pildă îţi aşezi cheile de maşină în acelaşi loc zilnic, cel puţin ai siguranţa că, din anumite puncte de vedere, lucrurile nu pot merge prost.

9.Înconjoară-te de persoane organizate

Dacă eşti înconjurat de persoane organizate, nu numai că vei învăţa tehnicile lor, ci îţi va fi şi mult mai dificil să te laşi distras de stimulii externi. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite