Remedii naturale care stopează căderea părului. Sunt ieftine și eficiente, dau volum și strălucire

0
Publicat:

În mod normal, unui om îi cad între 50 şi 100 de fire de păr pe zi. O pierdere mult mai mare poate avea motive diverse, de la dieta precară ori stresul, la greşeli în îngrijire şi chiar unele probleme medicale. Din fericire, există câteva remedii naturale care îți vin în ajutor.

Căderea părului poate fi stopată cu remedii naturale FOTO Shutterstock
Căderea părului poate fi stopată cu remedii naturale FOTO Shutterstock

Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie a sugerat faptul că sucul de ceapă poate stimula regenerarea părului. Cercetătorii au descoperit că regenerarea părului a început la două săptămâni după folosirea zilnică a sucului de ceapă.

Nutrienții din zeama de ceapă aplicați pe foliculii firelor de păr nu numai că accelerează creșterea firelor de păr, însă totodată îi oferă podoabei capilare și volum și strălucire. De altfel, ceapa este bogată în sulf alimentar, un element nutritiv de care organismul nostru are nevoie. La fel de eficiente sunt și sucul de usturoi sau de ghimbir, notează csid.ro.

Iuțeala are efect miraculos

Surprinzător, ardeiul iute care este foarte gustos, are un efect miraculos are asupra părului.

În primul rând ardeiul, iute stimulează creșterea părului și a rezistenței foliculilor de păr. În cosmetică se folosesc frecvent măștile cosmetice de păr din ardei care ajută în combaterea alopeciei sau cheliei. Efectul de încălzire creat de ardei roșu asupra pielii este cunoscut de toată lumea.

Astfel, prin stimularea circulației sângelui, pielea primește mai mulți nutrienți, este oxigenată mai bine și metabolismul este îmbunătățit. În acest fel este normalizată secreția glandelor sebacee, stimulată creșterea firelor de păr, întărită rădăcina acestora, normalizat metabolismul la nivelul scalpului și îmbunătățit aspectul părului.

Infuzie sau uleiuri pentur masaj

Salvia, rozmarinul și aloe vera vă pot scăpa de grija căderii părului. Le puteți folosi sub formă de infuzie, cu care să masați scalpul, sau sub formă de ulei esențial.

Uleiul de măsline, de argan, de jojoba, de eucalipt sau cel de cocos sunt câteva variante ideale pentru îngrijirea părului. Se masează pielea capului cu uleiul care a fost încălzit puțin, se acoperă capul cu un prosop, iar după o oră se clătește părul.

Masajul ușor al scalpului este o altă metodă care ajută la stoparea căderii părului. În acest mod, foliculii de păr sunt stimulați să fie activi, punând în mișcare activitatea sanguină.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite