Instituţia senzualităţii: secretele din culisele show-ului „Victoria’s Secret“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brandul „Victoria’s Secret“ livrează anual tendinţele în modă îmbinând sex appeal-ul şi strălucirea unei lumi care fascinează. În spatele show-ului extravagant se află însă un volum uriaş de muncă şi de experienţă în entertainment. Producătorul executiv Monica Mitro, directorul creativ Sophia Neophitou-Apostolou şi directorul de casting John Pfeiffer formează un trio de milioane în realizarea evenimentului de final de an.

Show-ul „Victoria’s Secret“ din 30 noiembrie, ediţia specială de sărbători care a avut loc anul acesta pentru prima dată la Grand Palais din Paris, în capitala Franţei, şi nu la New York, este rezultatul a 365 de zile de pregătiri, după cum a declarat pentru revista „Vogue“ producătorul executiv al spectacolului, Monica Mitro.

Mitro se află alături de brandul american de peste 20 de ani, iar primul show VS l-a  produs în 1996, pe atunci fiind mai mult o prezentare de lenjerie intimă. De la acel moment, totul a evoluat trepatat în show-ul mamut înregistrat pe 30 noiembrie şi difuzat de postul american de televiziune CBS pe 5 decembrie, în 200 de ţări, fiind văzut de 800 de milioane de oameni.

Paris, locaţia care a ridicat miza

Mutarea spectacolului „Victoria’s Secret“ la Paris a ridicat miza acestuia, după ce evenimentul a mai fost găzduit la Miami şi la Cannes în trecut. Mutarea show-ului american în capitala mondială a modei a fost o decizie necesară, după cum au precizat factorii de decizie ai evenimentului, chiar dacă a presupus o desfăşurare de forţe impresionantă, începând cu cea logistică, care a implicat trasportul unei numeroase echipe, a costumelor şi decorurilor elaborate.

Modele defilează pe podium în timpul prezentării de lenjerie Victoria Secret Fashion Show la Grand Palais din Paris Franţa FOTO EPA Ian Langsdon

Dacă la ediţiile anterioare, spectacolele „Victoria’s Secret“ au urmat o tematică, de la „Universitatea Roz“ la „Îngerii de gheaţă“, de această dată directorul artistic Sophia Neophitou-Apostolou nu a dorit să puncteze o idee clară şi mai ales să nu facă trimiteri la noua locaţie, Paris, tocmai pentru că este vorba despre un show transmis în 200 de ţări.

„Inspiraţia pentru punerea în scenă poate să vină de oriunde. De la un film pe care l-am văzut pe când aveam 11 ani sau pornind de la o carte pe care am citit-o ieri. Nu este niciodată vorba despre o idee care să semene cu cealaltă. Şi pentru că am studiat istoria artei poate să pornească totul şi de la o expoziţie sau de la un loc spectaculos pe care l-am văzut“, a explicat Neophitou-Apostolou modul în care sunt gâmdite exploziile de culoare şi senzualitate marca „Victoria’s Secret“.

Un „înger“ controversat şi însărcinat

Evident, cel mai discutat moment al show-ului este alegerea modelelor care participă la show, iar anul acesta directorul de casting John Pfeiffer a încercat să formeze o echipă cât mai eterogenă. În mod tradiţional, veteranelor li se alătură feţe noi, regulă urmată şi de această dată. Selecţia modelelor se face la numai câteva zile după încheierea Săptămânei Modei de la Paris, de unde sunt aleşi noi îngeri „Victoria’s Secret“.

Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Josephine Skriver, Lais Ribeiro, Martha Hunt, Romee Strijd, Sara Sampaio şi Taylor Hill, aflate deja în echipa VS, au defilat astfel alături de nume ca surorile Bella şi Gigi Hadid, Dilone, Kendall Jenner, Xiao Wen Ju şi Maria Borges.

image

Modelul Irina Shayk

Important este ca mixul de personalităţi şi de tipare de frumuseţe să fie cât mai variat şi mai interesant. Bineînţeles, nu a lipsit elementul controversat al show-ului, respectiv includerea modelului Irina Shayk în rândurile îngerilor. Aceasta şi-a făcut debutul în echipa VS după zece ani în care a activat în domeniul modellingului. "Totul se întâmplă la momentul potrivit şi anul acesta a fost rândul Irinei Shayk“, a declarat Pfeiffer. Abia după terminarea spectacolului s-a aflat, în mod convenabil, că Shayk poartă în pântece primul ei copil, produsul dragostei cu renumitul actor Bradley Cooper. Modelul ar fi deja în trimestrul al doilea de sarcină, însă evoluţia ei pe scena „Victoria’s Secret“ nu a lăsat loc de bănuieli în acest sens. O premieră a fost şi defilarea unui cuplu de surori pe scenă, cel format din Bella (foto jos) şi Gigi Hadid.

image

În mod evident, expunerea mediatică de care beneficiază modelele alese să facă parte din echipa îngerilor VS este fără egal. Iar cele mai câştigate sunt fetele cu adevărat necunoscute. La ediţia de anul acesta, directorul de casting John Pfeiffer a pus ochii pe o frumoasă din Maryland, SUA, Lameka Fox, descoperită prin intermediul unui concurs de talente. Directorul a precizat că foarte multe modele, mai ales dintre cele care au ceva experienţă, sunt dezamăgite pentru că sunt chemate la casting, dar uneori sunt preferate fete aflate la început de drum. „Modelele ar trebui să înţeleagă faptul că şi cele care nu au trecut de proba finală au realizat un lucru important doar prin simplul fapt că au ajuns până în acel punct, şi să aibă încredere în şansa lor în acest domeniu“, a punctat Pfeiffer pentru revista „Vogue“.

Sutien-fantezie de 3 milioane de $

O altă tradiţie a spectacolelor „Victoria’s Secret“ este etalarea unui sutien-fantezie extrem de scump, iar anul acesta a fost vorba despre o piesă de lenjerie estimată la 3 milioane de dolari, purtată de modelul de culoare Jasmine Tokes. 

image

Sutienul de 3 milioane de dolari

Şi pentru că scopul final al acestui show este comercializarea produselor VS, piesele de lenjerie intimă au putut fi cumpărate încă din seara de difuzare a spectacolului senzalităţii, la preţuri care variază, în general, între 34 şi 78 de dolari. Presărate cu cristale Swarovski, în nuanţe de roşu intens, ca setul purtat de Kendall Jenner, sora starletei americane Kim Kardashian, sau gri-argintiu ca cel etalat de modelul Josephine Skriver, variantele mulţumesc o gamă largă de preferinţe, indiferent dacă se duc spre zona sport ori spre cea elegantă sau sexy.

image

Deşi nu a existat o temă anunţată, în cadrul show-ului s-au remarcat ţinutele cu o puternică influenţă etnică, graţie bijuteriilor şi motivelor grafice care aduc aminte de nativii nord-americani, denumiţi popular piei roşii, dar şi de cultura mexicană. Bikinii cu talie înaltă se păstrează în tendinţe, la fel şi cei cu decupaje îndrăzneţe, alături de sutienele balconette şi push-up, sau lenjeria de tip body din dantelă neagră, la care sunt asortate dresuri cu portjartier.

Aripi realizate în 400 de ore

Taylor Hill a avut o apariţie de efect, fiind îngerul negru al defilării, cu aripi atipice, din voal negru, amintind de coviltirul unui dric funerar, în combinaţie cu o pereche de cizme lungi până la jumătatea coapselor, din piele de asemenea neagră.

Conform declaraţiilor oferite de reprezantanţii VS pentru revista „Harper’s Bazaar“, munca depusă pentru realizarea aripilor purtate de modele în timpul show-ului este titanică. Deşi sunt purtate preţ de câteva minute, acestea sunt realizate manual într-o perioadă de timp care poate să dureze între 30 şi 400 de ore pentru o singură pereche de aripi. Şi numai câteva creaţii de acest tip sunt simple, adică necesită doar câteva zeci de ore de muncă. Fiecare pereche de aripi trebuie să fie ajustată în timpul a cinci sau şase probe la care sunt prezente şi modelele, pentru ca totul să se potrivească impecabil, să nu se clatine şi să nu fie mult prea grele pentru fete.

image

Din peisajul tendinţelor anunţate nu au lipsit franjurii, adevarate perdele strălucitoare ataşate de braţe, detalii perfecte pentru a accentua senzualitatea unui trup de femeie aflat în mişcare.

Lady Gaga, gest de apreciere faţă de modele

Reţeta unui show de senzaţie nu poate fi completă fară prezenţa unor artişti de talie internaţională, iar anul acesta evoluţia excentricei interprete Lady Gaga a oferit privitorilor sarea şi piperul de care era nevoie. Aceasta a interpretat melodia „Million Reasons“, dar şi piesa „John Wayne“, pe acordurile căreia a defilat Gigi Hadid, răsplătită luni, 5 decembrie, la Londra, în cadrul Fashion Awards 2016, cu premiul internaţional pentru cel mai bun model al anului.

image

Lady Gaga a fost atât de încântată să facă parte pentru o noapte dintre îngerii VS încât a rămas în culise după ce a cântat şi le-a înmânat personal modelelor care ieşeau din scenă câte un trandafir, a dezvăluit modelul Lily Aldridge pentru platforma media E!News. Cântăreţii Bruno Mars şi The Weekend s-au alăturat performerilor de pe scena „Victoria’s Secret“, spre încântarea audienţei, fie ei spectatori sau telespectatori.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite