Iată cele mai mari invenții născute din greșeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai cunoscute invenții au luat naștere din erori ale cercetătorilor sau în urma unui vis, iar aici aveți o listă cu cele mai importante descoperiri, dar și cu modurile inedite în care au apărut.

Printre acestea putem aminti pastiluța albastră care le redă "încrederea" bărbaților, cunoscuta băutură coca-cola, cuptorul cu microunde sau razele X, cele care ne ajută în momentele cele mai dureroase din viața noastră, relatează "20 minutos".

Cuptorul cu microunde:
Acesta își are originile într-o fabrică de radare din Statele Unite. Totul a început când unul dintre angajați și-a dat seama că ciocolata pe care o avea în buzunar se topea atunci când se afla în fața unui emițător de microunde.

Chipsurile:
Bucătarul George Crum a pregătit garnitura perfectă pentru sanvișuri în 1853 când, pentru a-l scoate din minți pe unul dintre clienții săi, care nu era mulțumit de grosimea cartofilor prăjiți, a tăiat cartofii foarte subțiri și i-a prăjit până când aceștia au devenit crocanți.

Coca-Cola:
Farmacistul John Pemberton lucra la un tratament care să combată durerea de cap când, din greșeală, a amestecat câteva ingrediente și a realizat această băutură răcoritoare, care la început se vindea doar în farmacii.

Află aici cum s-au descoperit viagra, coniacul, razele X sau penicilina

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite