Huse pentru telefon care măsoară radioactivitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul substanţelor toxice din aer este greu de cuantificat de un om de rând, motiv pentru care japonezii au conceput câteva modele de huse pentru mobile care avertizează oamenii dacă sănătatea le este în pericol.

Pe lângă maşinile care vorbesc şi se conduc singure, lumea modernă va avea la dispoziţie şi huse pentru telefoane, preocupate de sănătatea acesteia.
Primul operator de telecomunicaţii nipon, NTT Docomo, a conceput o husă de telefon care poate măsura reactivitatea din mediul înconjurător, potrivit site-ului lesechos.fr.

Această metodă inovativă este menită de diminueze starea de anxietate a japonezilor, panicaţi după accidentul nuclear de la Fukushima. „Husa antidezastru" este dotată cu un senzor special care, cu ajutorul unui soft dedicat, cuantifică radioactivitatea. Prototipul va fi prezentat la începutul lunii octombrie la Tokyo.

Acest accesoriu îi va putea proteja pe oameni de radiaţiile invizibile, inodore şi incolore din mediul înconjurător, care sunt foarte greu de măsurat.

Control pentru copiii-problemă

În plus, producătorii japonezi au conceput alte două tipuri de huse pentru telefoane, dotate cu senzori speciali. Unul este pentru fete şi va măsura nivelul radiaţiilor ultraviolete la care se expun, dar şi cantitatea de alcool pe care au consumat-o. Celălalt model este gândit pentru a controla sănătatea utilizatorului, măsurând cantitatea de grăsime din organism.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite