Greşeli majore pe care le facem când planificăm nunta: de ce trebuie să ne ferim ca să avem parte de o zi de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizarea unei nunţi implică un consum important de energie, de bani şi de timp. Tocmai de aceea trebuie să evităm capcanele presupuse de planificarea acestui eveniment pe care ni-l imaginăm ca unul dintre cele mai frumoase din viaţă.

O nuntă fără incidente neplăcute este o reuşită la care visează multe cupluri, dar puţine au parte de aşa ceva. Deborah Stachelski, organizatoare de nunţi cu experienţă, a enumerat pentru Huffington Post privinţele în care mirii dau cel mai des greş atunci când planifică nunta.

Pierderea timpului cu detalii neînsemnate

Extrem de multe cupluri acordă o atenţie exagerată invitaţiilor de nuntă. Ce culoare să aibă, ce poveste să spună, să fie amuzante sau serioase, cu ce font să fie scrise, o sumedenie de amănunte care nu vor conta atât de mult pentru invitaţi. În cele mai multe cazuri, invitaţiile de nuntă ajung la coşul de gunoi la scurt timp după ce invitaţii le primesc, explică Deborah Stachelski, prin urmare nu are rost ca mirii să opteze pentru invitaţii mult prea scumpe, când banii pot fi folosiţi pentru lucruri mai importante.

Diversitatea băuturilor alcoolice, un stres inutil

Un alt aspect care le dă multe bătai de cap mirilor este lista băuturilor alcoolice consumate de oaspeţi. Mereu se tem că nu sunt suficiente feluri de bere, vin, dacă nu ar trebui să mai adauge câteva tipuri de tărie, astfel încât toată lumea să fie mulţumită de selecţie. Specialista în organizarea de nunţi explică însă că invitaţii sunt, de regulă, mulţumiţi dacă există open bar şi că nu se vor plânge dacă nu găsesc marca preferată. La astfel de evenimente, oamenii se limitează la alegeri simple: vin alb sau roşu, bere, eventual o băutură mai tare.

Prea puţin timp acordat pregătirilor  

O greşeală pe care o fac des viitoarele mirese este să subestimeze timpul de care vor avea nevoie ca să se machieze, să fie coafate şi să se îmbrace pentru a ajunge la biserică, fără teama că vor întârzia sau regretând că nu au cel mai reuşit machiaj. Toate aceste pregătiri iau mai mult timp decât avem impresia, aşa că rezervaţi măcar o oră în plus pe lângă timpul care credeţi că este necesar să fie rezolvate detaliile de acest gen.

Confecţionarea de mărturii şi invitaţii 

Consilierul în organizarea nunţilor nu recomandă ca mirii să se ocupe singuri de realizarea mărturiilor sau a invitaţiilor, oricât de amuzant şi de romantic ar putea să pară. „Din experienţa mea, banii daţi pe materialele necesare confecţionării acestora vor fi aruncaţi pe apa sâmbetei, ca să nu mai vorbim de timp irosit şi dezamăgirea că nu ne-a ieşti ceea ce speram“, explică Deborah Stachelski. Mai bine este să investiţi o sumă cât mai mică în cumpărarea lor şi să scăpaţi de un motiv de stres. 

Nerespectarea bugetului 

Greşeală majoră este să începem să facem pregătirile de nuntă fără să avem setat un buget realist. La fel de neplăcut este să depăşeşti cu mult ce ţi-ai propus să cheltuieşti pentru nuntă. Tentaţiile de a cumpăra cât mai mult şi cât mai scump este extrem de mare într-o astfel de împrejurare. Entuziasmul şi dorinţa de a face o impresie de neuitat rudelor şi prietenilor ne determină să a irosim banii în mod inutil, avertizează consilierul.

Zeci de lucruri lăsate pe ultima sută de metri

Pentru a ne bucura de nuntă trebuie să fim odihniţi şi relaxaţi. De aceea, evitaţi să lăsaţi pe ultima sută de metri, adică în săptămâna în care va avea loc nunta, rezolvarea a tot felul de probleme. Nu veţi face decât să vă enervaţi şi să fiţi surmenat în loc să vă distraţi şi să vă bucuraţi de ziua nunţii. Petrecerea de burlăciţă sau burlac trebuie finalizată cu două săptămâni înainte de eveniment, ultimele ajustări pentru ţinutele mirilor trebuie făcute cu aproape o lună înainte de eveniment, programarea de la biserică şi la restaurant se face cu un an de zile înainte, poate mai mult dacă este vorba despre o locaţie deosebită etc.

Momente care nu mai pot fi recuperate

Fotograful de nuntă, oricât de priceput ar fi, nu poate să citească gândurile. De aceea, este bine să-i explicaţi înainte dacă vreţi să surprindă anumite momente sau dacă vreţi să faceţi un anumit tip de poze. Consilierul în organizarea de nunţi mărturiseşte că mirii realizează după nuntă că şi-ar fi dorit şi altfel de amintiri în imagini din ziua nunţii.

Să nu te distrezi la propria nuntă

Nu vă petreceţi toată noaptea fiind atenţi la cât de bine se simt invitaţii. După ce faceţi turul obligatoriu pe la fiecare masă, salutaţi şi sărutaţi pe toată lumea, încercaţi să vă distraţi. Este seara voastră, înainte de toate. Invitaţii se simt bine atunci când văd că mirii se distrează.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite