FOTO Noi ipoteze în misterul Mona Lisa: Celebra pictură ascunde capete de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii şi oamenii de ştiinţă contemporani continuă să investigheze misterele operei lui Leornardo da Vinci, concepută în urmă cu 500 de ani. Ultima descoperire în "ancheta artistică" aparţine lui Ron Piccirillo, care susţine că tabloul Mona Lisa conţine capete de animale.

Potrivit artistului în vârstă de 37 de ani, în apropierea Mona Lisei se află un cap de leu, unul de maimuţă şi unul de bivol. Totodată, Piccirillo a observat şi o formă de şarpe care pare a ieşi din partea stângă a trupului pictat. Elementele nou constatate sunt vizibile dacă tabloul este întors pe orizontală.

Ron Piccirillo susţine că descoperirea a fost posibilă tot datorită maestrului Leonardo da Vinci, care a lăsat scrisă o parte din tehnicile sale de pictură. Potrivit NBC, el a conceput opera pictând dintr-un unghi de 45 de grade.

"Mona Lisa este o reprezentare a invidiei"

"Când am întors tabloul am început să observ diverse lucruri. Nu mi-a venit să cred când am văzut chipurile de animale", a mărturisit artistul. Piccirillo a observat un cap de leu, iar ulterior un cap de bivol şi unul de maimuţă. "Mi-am dat seama că am descoperit cu adevărat ceva. Am stat ulterior două luni cu jurnalele lui Da Vinci în faţa mea, cautând explicaţii sau măcar un indiciu", a declarat artistul.

Artistul Ron Piccirillo a descoperit capete de animale în tabloul Gioconda

După această perioadă de studiu, Piccirillo a concluzionat: "Mona Lisa este o reprezentare a invidiei. Până acum se credea că Leonardo nu a lăsat nimic scris referitor la Gioconda, dar nu este adevărat. Un pasaj dintr-un jurnal dezvăluie cum încerca el să ilustreze invidia: «Pictează-i o piele de leopard pentru că această creatură ucide leul cu invidie şi viclenie»".

mona lisa, gioconda, leonardo da vinci, animale, capete, leu, maimuta, bivol, web, descoperire
mona lisa, gioconda, leonardo da vinci, animale, capete, leu, maimuta, bivol, web, descoperire
mona lisa, gioconda, leonardo da vinci, animale, capete, leu, maimuta, bivol, web, descoperire
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite