FOTO A fost vândut cel mai scump câine din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pui de mastiff tibetan a fost vândut, în China, pentru aproape 1,5 milioane de euro, devenind cea mai scumpă tranzacţie de acest gen

Un dezvoltator de imobiliare a fost dispus să plătească suma de 1,5 milioane de euro pentru un pui, în vârstă de un an, al rasei de lux, după cum relatează presa internaţională. 

„Au sânge de leu şi sunt armăsarii acestei rase”, a spus crescătorul de câini, Zhang Gengyun. Animalul care a rupt recordul are o înălţime de 80 de centimentri şi cântăreşte 90 de kilograme, după cum a relatat domnul Zhang.

Imenşi şi feroce, cu coame rotunde ce-i aseamănă cu leii, exemplarele de mastiff tibetan au devenit un simbol al statutului social printre bogaţii Chinei. 

 „Exemplarele pure de mastiff tibetan sunt extrem de rare, la fel ca urşii panda, pe care îi preţuim atât de mult, de aceea şi preţurile sunt atât de mari”, a spus crescătorul. 

image

Un alt exemplar de mastiff roşcat, numit Big Splash, a fost vândut contra sumei de 1,3 milioane de euro, unui baron al industriei cărbunelui din nordul Chinei, în 2011. Până zilele trecute, era cea mai scumpă tranzacţie de acest gen. 

Nu doar că roşul este considerată a fi culoarea norocului, dar şi câinii din această rasă sunt consideraţi sfânţi. Aceştia ar binecuvânta sănătatea şi siguranţa proprietarului. Singurul detaliu care s-a schimbat în această privinţă este culoarea blănii, astăzii fiind mult mai apreciat galbenul leonin, cel puţin printre colecţionarii de specii rare. 

Exemplarele de mastiff tibetan sunt descendenţii câinilor folosiţi pentru vânătoare de către triburile nomadice în Asia Centrală şi Tibet. Sunt extrem de loiali şi de protectivi. Nu este o rasă recomandată pentru proprietarii de câine fără experienţă, pentru că sunt inteligenţi, dar şi încăpăţânaţi şi au nevoie de un regim strict şi o rutină inflexibilă. 

Despre aceste animale se spune că sunt capabile să se confrunte cu prădători de mărimea lupilor sau a leoparzilor. 

Potrivit „Daily Mail”, preţurile extrem de mari ar fi o urmare a înţelegerii dintre crescătorii de câini, care vor să crească tarifele. „Multe dintre aceste tranzacţii pentru preţuri uluitoare sunt doar rezultatul înţelegerilor între crescători. În realitate, nimeni nu oferă niciun ban”, spune Xu, o sursă din interior.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite