De ce e mai bine pentru siluetă să mâncăm şi pâine la salata de roşii cu brânză. Explicaţia Mihaelei Bilic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Bilic FOTO Arhivă
Mihaela Bilic FOTO Arhivă

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune la Digi24, de ce este mai bine pentru siluetă să adăugăm şi o felie de pâine la salata de roşii cu brânză.

„La roşie nu avem porţii. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic, la Digi24. 

În ceea ce priveşte salata de roşii, medicul spune că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei şi câtă brânză adăugăm în salată. Porţia zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porţia zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 şi 100 de grame.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngraşă, şi mănânc roşiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în ţiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poţi să-l tai în două, este o felie mai grosuţă. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roşii şi poate o feliuţă subţire de pâine şi gata, dar ni s-a dus raţia de 300-400 de calorii şi pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Bilic.

„Brânza o putem mânca cu uşurinţă, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură şi dacă nu punem lângă ea nişte legume şi un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine şi grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă şi, dacă punem şi roşia, cu vitamine şi minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienţi”, a adăugat medicul.

„Nu putem spune că pâinea îngraşă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a mai spus Bilic.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite