Philippe Genty a deschis „Taina sufletului“, la Sibiu. „Caii cerului“ şi  omul circ Dimitri fac senzaţie în cetatea de pe Cibin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din Taina sufletului            FOTO: Dragoş Dumitru
Scenă din Taina sufletului            FOTO: Dragoş Dumitru

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood, a avut două reprezentaţii în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru. Cu umor în crearea de vise şi metafore, „Taina sufletului” a fost jucat în sala Faust a Fabricii de Cultură

„Taina sufletului”  este o călătorie alături de un om care a împărtăşit, prin imagini, marionete, dans şi muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare - lumea în care sublimul întâlneşte spaima şi poezia.

Creatorul de teatru contemporan cu marionete, Philippe Genty, va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii din Sibiu în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de teatru de la Sibiu. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18.00.



Kibbutz Dance Company a prezentat, la Redal Expo, „Caii cerului”, un dans dinamic şi plin de simboluri pentru peisaje, aduceri-aminte în timp şi spaţiu. Tehnică şi foarte lirică, reprezentaţia a fost aplaudată intens de spectatori, bucuroşi de momentul special la care au asistat.

Unul dintre evenimentele mult aşteptate ale acestei ediţii de FITS este „În aplauzele voastre...omul circ!”, cu cinci reprezentaţii susţinute de David Dimitri, la Baza Hipică transformată în scenă.

Caiii cerului



„Mă antrenam atât de mult când eram mic, 8 ore pe zi, pentru a putea fi cel mai bun, dar acum nu mai este nevoie să ma antrenez chiar aşa de mult. Vreau să fiu sănătos, atât fizic cât şi mintal,” transmite artistul despre munca lui. Cât despre spectacolele lui, David Dimitri spune: „Ar trebui să ne diferenţiem de clişee, însă eu mă folosesc de ele şi asta face spectacolul să fie unul contemporan. (...) O să sune puţin egoist, dar, atunci când urc pe scenă, îmi doresc ca lumea să ma aplaude. Cred că e foarte important să merg în şcoli cu circul, pentru că aşa copiii învaţă ce este circul cu adevărat.”

dmitri omul circ


Secţiunea de circ contemporan a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Australiei, iar la Sibiu a ajuns directorul adjunct al ambasadei Australiei la Atena,  Andrea Carlo Biggi.

„FITS este un festival care creşte pe an ce trece, spectacolele fiind din ce în ce mai impresionante. Personal, cred că Australia are o poveste interesantă de arătat în domeniul artelor. (...) Niciodată nu a fost o perioadă mai inspiraţională în Australia decât acum şi suntem foarte mândri ca putem participa în festival atât de frumos ca FITS unde oamenii se inspiră unii de la alţii”, a transmis reprezentantul Ambasadei Australiei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite