O nouă premieră la Teatrul Mic. O piesă premiată cu Pulitzer, „Ţinutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ţinutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci, o nouă premieră la Teatrul Mic
„Ţinutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci, o nouă premieră la Teatrul Mic

Pe 30 septembrie şi 1 octombrie, de la ora 18.30, la Teatrul Mic, va avea loc premiera unei piese câştigătoare, în 2008, a Premiului Pulitzer pentru dramaturgie: „Ţinutul din mizeul verii”, de Tracy Letts. Din distribuţie fac parte actori precum Rodica Negrea, Cuzin Toma, Dana Dembinski-Medeleanu, Claudiu Istodor, Silvana Mihai sau Ionuţ Vişan. Spectacolul este regizat de Vlad Massaci.

Regizorului Vlad Massaci i se propune să monteze pe scena Teatrului Mic textul lui Tracy Letts, o comedie neagră în care trei generaţii dezgroapă secretele trecutului, aducând la suprafaţă mari momente de sinceritate şi emoţie. 
În centrul tuturor tronează chipul actriţei Rodica Negrea, mama măcinată de droguri, de cancer, dar şi de minciunile îngropate adânc, în trecut.
„Personajul lui Violet are numeroase impulsuri din literatura americană şi de multe ori m-am gândit la doamna Olga Tudorache în Betty Zăluda. Şi acolo era aceeaşi senzaţie, aceeaşi palpare a personajului. Şi Betty transfera spre fete tot ceea ce i se întâmpla, frustrările, neîmplinirile, le acuza că a ajuns în această nenorocire pentru că s-a sacrificat pentru ele. Aşa şi aici, în Ţinutul din miezul verii”, explică actriţa  Rodica Negrea.

Ţinutul din mizeul verii
„Copiii nu se întorc scârbiţi în această casă, ci ca într-un loc familiar, care le aminteşte de copilărie, de copilăria aceea în care desenau cu cretă pe pereţi. Părinţii nici acum nu au şters desenele, ele s-au păstrat. Trecutul vine peste prezent şi prezentul face referire la trecut. Acţiunea piesei este cu un picior în trecut, deşi vorbim la timpul prezent şi nu are viitor, căci asistăm la un Armagedon familial”, spune Vlad Massaci.

Decorul şi costumele sunt semnate de Iuliana Vîlsan, pictor şi scenograf care, pentru costumele acestui spectacol, a folosit în hainele personajelor materialul cu care sunt tapetate zidurile.

„Sunt texturi care trec de la un personaj la altul, vesta unuia, din acelaşi material cu fusta altuia, pentru că sunt detalii, sunt emoţii, sunt înţelesuri care trec de la unul la altul prin empatie. Din puzzle-ul acesta se crează o lume”, explică  Iuliana Vîlsan.

Cu titlul original ”August: Osage County”, ecranizată în 2013, cu Meryl Streep în rolul principal, rol pentru care a primit nominalizări la Premiile Oscar şi Globurile de Aur, piesa lui Tracy Letts, actor şi dramaturg deopotrivă, a fost importată la scurtă vreme după premieră direct pe Broadway, unde a avut parte de aproape 650 de reprezentaţii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite