Ministrul Vlad Alexandrescu va vorbi despre soarta culturii, de la ora 12.00, la Adevărul Live
0Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, va fi astăzi invitat, de la ora 12.00, în studioul Adevarul Live, într-o discuţie despre proiectele Ministerului Culturii pentru anul 2016.
INTRĂ ÎN MODULUL Adevarul Live şi urmăreşte emisiunea
Noua lege a cinematografiei şi institutul filmului, industriile creative şi premiera liniei de finanţare a Ministerului pentru comunităţile creative, proiectele ministerului pentru scriitori, situaţia patrimoniului construit/ bisericile prăbuşite din Braşov, dar şi situaţia patrimoniului construit din Bucureşti, sunt teme propuse în discuţia cu ministrul Culturii.
Care este soarta Muzeului Brâncuşi, cât este dispus gvernul să ofere pentru operele artistului român, ce se întâmplă cu Muzeul Bran, care este rolul societăţii civile şi care a fost rezultatul vizitelor ministrului la Paris şi la Vatican, aflaţi în direct la Adevărul Live, de la ora 12.00.
Vlad Alexandrescu, ministrul al culturii în guvernul Cioloş din luna noiembrie 2015, este de profesie filolog, conferenţiar la catedra de Limba şi literatura franceză a Universităţii Bucureşti, fost ambasador al României la Luxemburg, fiu al arheologului Petre Alexandrescu şi nepot al criticului Tudor Vianu.
Foto: Florin Ghioca
Vlad Alexandrescu s-a născut pe 22 iunie 1965, la Bucureşti, fiind fiul arheologului Petre Alexandrescu şi al Mariei Alexandrescu Vianu, arheolog şi istoric al artei antice, fiică a criticului şi istoricului literar Tudor Vianu.
A fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Marele Ducat de Luxemburg între anii 2006-2011 - în perioada în care oraşele Sibiu şi Luxemburg au deţinut titlul de Capitală culturală europeană, mai precis în anul 2007 -, iar, din anul 2012, este coeditor al Journal of Early Modern Studies, revista Centrului de cercetare "Fundamentele Modernităţii Europene" al Universităţii din Bucureşti, al cărui director este din 2001.
Vlad Alexandrescu a fost între anii 1998 - 2000 şi 2003 - 2005 preşedinte al Asociaţiei cercetătorilor francofoni în ştiinţe umane din Bucureşti.
Domeniile sale de competenţă cuprind istoria ideilor (secolele XVI - XVIII), literatură franceză, pragmatică şi filosofia limbajului şi hermeneutică.