Începe Festivalul de Film Anonimul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se va deschide, în celebra aşezare pescărească Sfântu Gheorghe, cu proiecţia-eveniment a filmului care, în luna mai 2011, a câştigat Palme d'Or, distincţia supremă a Festivalului de la Cannes: „Copacul vieţii" / „The Tree of Life", al americanului Terrence Malick, cu Brad Pitt, Sean Penn şi Jessica Chastain în rolurile pri

Cel mai recent film al lui Terrence Malick prezintă povestea unei familii din centrul Statelor Unite, în anii '50, urmărind traseul vieţii celui mai mare dintre fraţi, Jack (Sean Penn). Acesta trece de la inocenţa copilăriei la deziluziile maturităţii, în încercarea de a se împăca cu tatăl său (Brad Pitt). Şapte titluri concurează pentru Trofeul Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, distincţia fiind acordată exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival. Printre acestea, un singur film românesc: apreciatul „Periferic", de Bogdan George Apetri, cu Ana Ularu în rolul principal. Totodată, lungmetrajele „Principii de viaţă" de Constantin Popescu jr şi „Visul lui Adalbert" de Gabriel Achim vor rula în secţiunea Romanian Off. „Principii de viaţă", cu Vlad Ivanov în rol principal, prezintă câteva zile din viaţa unui bărbat divorţat care încearcă să facă faţă provocărilor.

„Visul lui Adalbert", debutul în lungmetraj al lui Gabriel Achim, este o comedie neagră despre comunism. Acţiunea filmului, cu Gabriel Spahiu în rolul principal, se petrece într-o fabrică din anii '80, unde un grup de angajaţi fac filmuleţe despre importanţa respectării normelor de protecţia muncii. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite