FOTO VIDEO Premieră: Cum arată Opera Naţională Bucureşti cu o zi înainte de marea redeschidere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 30 octombrie reprezintă pentru Opera Naţională din Bucureşti data debutului stagiunii 2014-2015, cu spectacolul „La Traviata”, dar şi prima zi în „haine noi”, după ce clădirea a trecut printr-o amplă perioadă de reconsolidare şi renovare.

Cu doar o zi înainte de redeschiderea Operei Naţionale din Bucureşti, după ce clădirea a trecut printr-un proces de renovare, jurnaliştii Adevărul au pătruns în impunătoarea clădire concepută de arhitectul Octav Onicescu în 1953, pentru imagini în premieră cu noua faţă a foaierului şi a sălii de spectacole, pregătită pentru premiera din această seară, cu "La Traviata".

opera 5

Ultimele pregătiri erau în toi: zeci de muncitori definitivau finisajele holurilor de la etajele superioare, în timp ce personalul angajat pentru curăţenie lustruia candelabrele şi podeaua de marmură a foaierului. Covorul roşu era pregătit şi aştepta să fie rulat pentru oaspeţii care vor trece pragul Operei în această seară, odată cu deschiderea oficială a stagiunii.

opera 4

Început în august 2013, procesul de reconsolidare şi renovare al clădirii Operei Naţionale a adus pe şantier peste 500 de muncitori. Valoarea proiectului a depăşit suma de 8 milioane de Euro. Acustica sălii a fost mult îmbunătăţită.

"Sala avea o acustică foarte proastă. Artiştii care cunoşteau bine scena, îşi căutau locurile cu o acustică mai bună. Am realizat un studiu în acest domeniu, împreună cu un specialist german, Wolfgang Ahnert. Fosa a fost dărâmată şi returnată apoi, sub o altă formă, s-au schimbat în mare măsură finisajele sălii, s-a schimbat suprafaţa podelei care era mochetată cu parchet masiv, de bună calitate. Am schimbat, de asemenea, finisajele lojelor", a declarat directorul Operei Naţionale, Răzvan Ioan Dincă.

Aflată pe lista monumentelor istorice din Capitală şi devenită în timp un adevărat simbol al culturii şi artelor, Opera Naţională Română, cu o capacitate de 952 locuri, a fost ridicată în 1953, sub denumirea Teatrul de Operă şi Balet. Faţada clădirii are un portic cu trei arcade monumentale, împodobite cu statuile a patru muze şi trei uşi de acces, care permit intrarea în holul fastuos, înălţat pe două niveluri.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite