Cele mai aşteptate cărţi în 2016. Editurile aduc traduceri noi ale autorilor de Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi titluri incitante ne aşteaptă spre a fi lecturate în 2016
Noi titluri incitante ne aşteaptă spre a fi lecturate în 2016

Noi titluri de scriitor de Nobel, Orhan Pamuk şi Mario Vargas Llosa, dar şi volume semnate de Umberto Eco, Isabel Allende, Papa Francisc sunt printre cărţile de referinţă ale acestui an.

Semne bune anul are. Cele mai importante edituri anunţă titluri de excepţie pentru 2016, volume ale laureaţilor cu Premiul Nobel, dar şi continuări ale marilor SF-uri şi thrillere. În februare va apărea, la Humanitas, celebrul eseu  al Mario Vargas Llosa, „Civilizaţia spectacolului“. Dacă în luna aprilie, va fi publicat un nou roman de Amos Oz, „Iuda“ (Humanitas Fiction), la polul opus, la categoria cărţi religioase, merită menţionate „Istoria lui Francisc de Assissi“, de Hermann Hesse, povestea vieţii acestui sfânt într-un stil de legendă (Editura Rao), dar şi „Numele lui Dumnezeu este Milostivire“, de Papa Francisc. (Editura Trei).

La Humanitas va apărea un nou titlu de Gabriel Liiceanu, Ce înseamnă a gândi, iar în seriile de autori români vor fi publicate titluri noi de  Andrei Pleşu, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu.

Tot la Humanitas apar curând cărţile a doi deţinători Nobel pentru literatură:
Svetlana Alexievici, Timp second hand. Sfârşitul omului roşu Nobel 2015
Mario Vargas Llosa, Civilizaţia spectacolului şi Adevărul minciunilor ambele în traducerea lui Marin-Mălaicu Hondrari,

Svetlana Aleksievici
Timp second hand. Sfârşitul omului roşu
Traducere din rusă de Luana Schidu

Au trecut două decenii de la căderea imperiul sovietic şi, încetul cu încetul, Rusia pare a face paşi înapoi spre vremea Războiului Rece. Tinerii ruşi, care nu împărtăşesc visurile de pace ale părinţilor lor, se hrănesc cu iluzia apusei grandori, visează un alt imperiu atotputernic şi-l socotesc pe Stalin vizionar, nu tiran. Generaţia dinaintea lor, cea care a trăit în două lumi, se luptă încă să-şi afle identitatea, să-şi găsească drumul. Aceasta e noua Rusie pe care o zugrăveşte Svetlana  Aleksievici în cea mai recentă carte a sa, Timp second-hand. Sfârşitul omului roşu,  în curs de publicare în peste 25 de ţări.

Laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură la Humanitas Fiction

J.M. Coetzee, Foe, traducere de Irina Horea, colecţia Raftul Denisei

W.B. Yeats, volumul de proză Rosa Alchemica, traducere de Mircea Ivănescu
Dario Fo, Fiica Papei, traducere Vladimir-George Russo, colecţia Raftul Denisei
Herta Muller, Patria mea într-un sâmbure de măr,  traducere de Alexandru Şahidian, serie de autor

Alţi autori celebri:

Boualem Sansal, 2084. Sfârşitul lumii, traducere de Doru Mareş, volum recompensat cu Grand Prix du roman decernat de Académie Française şi Premiul pentru cel mai bun roman francez pe 2015 acordat de revista Lire
Nikos Kazantzakis, Sărăcuţul lui Dumnezeu, traducere de Ion Diaconescu
Ludmila Uliţkaia, Imago, traducere de Gabriela Russo
Care Santos, Pofta de ciocolata, traducere din catalană de Jana Balacciu Matei
Roman câştigător al Premiului Ramon Llull

Humanitas Fiction publică în luna aprile 2016 romanul Lumina pe care n-o putem vedea de Anthony Doerr câştigător al Premiului Pulizer 2015 pentru fictiune, tradus în peste 40 de limbi.

În 2016 Editura Humanitas Fiction împreună cu mari edituri din peste 25 de ţări publică primele două romane din proiectul internaţional Hogarth Shakespeare care reuneşte importanţi scriitori ai lumii reimaginând piesele marelui Will, Fisura timpului de Jeanette Winterson, Shylock este numele meu de Howard Jacobson.

De semnalat un debut excepţional în Raftul Denisei: romanul Poate Eszter de scriitoarea germană Katja Petrovskaja deţinătoare cinci premii germane importante printre care Ingeborg-Bachmann-Preis, în traducerea lui Alexandru Şahidian.

Foarte asteptată este şi cartea lui Robert D. Kaplan, În umbra Europei.

La Editura Polirom vor apărea următoarele titluri:

Tristan Tzara, 7 manifeste dadaiste. Lampisterii. Omul aproximativ, ediţie aniversară, cu ocazia centenarului mişcării Dada, ediţie îngrijită şi traducere din limba franceză de Ion Pop

Orhan Pamuk, O ciudăţenie a minţii mele, traducere din limba turcă de Luminiţa Munteanu
Încă din copilăria petrecută într-un sătuc sărac din Anatolia, Mevlut Karataş s-a gîndit în nenumărate seri la viaţa minunată ce-l aşteaptă. Mevlut hoinăreşte pe străzile Istanbulului, vânzând bragă şi minu nându-se de „ciudăţenia” care îi răsare în minte de cîte ori priveşte în jur, până când soarta îl face să înţeleagă, în sfîrşit, adevăratul sens al existenţei lui.

Vladimir Nabokov, Scrisori către Vera, traducere de Veronica D. Niculescu
Una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante poveşti de dragoste ale secolului trecut: pentru prima oară, universul secret al acestei iubiri se dezvăluie cititorilor, o fascinantă călătorie, de asemenea, în laboratorul creaţiei unui mare scriitor.

Jonathan Franzen, Puritate, traducere de Iulia Gorzo
Cel mai nou roman al lui Franzen, în care romancierul american sparge graniţele Americii pentru a se aventura într-o călătorie pe vechiul continent, dar şi într-o călătorie în timp. Sexualitate, Wikileaks, Berlinul de Est, toate se întîlnesc în poate cel mai bun roman de pînă acum al lui Franzen.

Zeruya Shalev, Durere, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu
Eroina romanului Durere s-a numărat, ca şi Zeruya Shalev, printre victimele unui atentat terorist. A traversat trei operaţii grele, dar şi-a continuat existenţa ca apreciată directoare de şcoală. Mult mai tîrziu, durerile îi revin şi, la un cabinet de algiatrie, se reîntîlneşte cu bărbatul pe care, cu aproape 30 de ani în urmă, liceană fiind, l-a iubit cu pasiune şi care a părăsit-o. Ajunsă acum la o răscruce a vieţii, femeia are de ales între marea ei iubire, renăscută pe neaşteptate, şi îndatoririle faţă de bărbatul cu care s-a măritat şi de copiii ei, mai ales faţă de fiica ei, care s-a înstrăinat de mamă şi a căzut sub influenţa unui guru primejdios. Romanul este povestea acestei chinuitoare alegeri.

Nonfiction
Umberto Eco, Scrieri despre gîndirea medievală,
traduceri de Ştefania Mincu, Cezar Radu, Corina Bădeliţă, Dragoş Cojocaru, ediţie cartonată
Toate scrierile lui Umberto Eco despre Evul Mediu, o perioadă care l-a preocupat pe autor încă din timpul studiilor sale universitare.

image

Robert Graves, Miturile Greciei antice, traducere de Ciprian Şiulea, ediţie cartonată
Cu un conţinut şi o structură similare unei enciclopedii, Miturile Greciei antice conţine şi comentarii, interpretări, variante şi explicaţii suplimentare, provenite din numeroase surse externe, deosebit de preţioase pentru toţi cei interesaţi de o prezentare argumentată şi detaliată a zeilor, eroilor şi evenimentelor care au inspirat o bună parte a literaturii occidentale.

Jonathan Haslam, O nouă istorie a serviciilor secrete sovietice, Historia, traducere de Ioana Aneci
Pînă acum, istoriile serviciilor secrete sovietice s-au axat exclusiv pe KGB, lăsînd serviciile speciale şi cele militare învăluite în mister. Bazîndu-se pe surse anterior neglijate, Haslam arată cum acestea au fost de fapt cruciale pentru supravieţuirea statului sovietic, mai ales după moartea lui Stalin, cînd Războiul Rece a devenit mai încrîncenat şi unii agenţi comunişti pe care se bazase regimul – Klaus Fuchs, soţii Rosenberg, Donald Maclean – au fost demascaţi. După aceste eşecuri, Nikita Hruşciov şi succesorii săi au renunţat la recrutarea ideologică, recurgînd la şantaj şi mită. Noua tactică a fost atît de eficientă, încît nu putem trage decît o singură concluzie: în final, Occidentul a cîştigat în ciuda războiului spionilor, şi nu datorită acestuia.

Daniel Dăianu, Giorgio Basevi, Carlo D’Adda, Rajeesh Kumar (coord.), Economie şi Societate, Criza zonei euro şi viitorul Europei, traducere de Cătălin Drăcşineanu
Criza zonei euro şi viitorul Europei oferă o perspectivă unică asupra problemelor economice şi sociale cu care se confruntă Uniunea Europeană şi o contribuţie pentru îmbunătăţi rea gestionării acestora.

Alte  titluri la Polirom:
José Saramago, Ridicat la cer, Biblioteca Polirom
Ida Simons, O fecioară nesăbuită, Biblioteca Polirom
Patrick Modiano, Ca să nu te pierzi prin cartier, Biblioteca Polirom
Jón Kalman Stefánsson, Tristeţea îngerilor, Biblioteca Polirom
María Dueñas, Cumpătarea, Biblioteca Polirom
Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate, Seria de autor
Petrarca, Despre ignoranţă: a sa şi a multora, Biblioteca medievală
Orlando Figes, Revoluţia rusă, 1891-1924. Tragedia unui popor, Historia
Jonathan Clements, Scurtă istorie a samurailor, Hexagon. Istorie
Pierre-Jean Luizard, Capcana Daesh. Statul Islamic sau reîntoarcerea Istoriei, Hexagon
Jan Morris, Veneţia, Hexagon. Cartea de călătorie

Editura Cartea Românească

Dacă 2015 a fost anul romanului politic, romanele anului editorial 2016 la Editura Cartea Românească  pot sta sub semnul parafrazei: Câtă biografie, cîtă imaginaţie pură, atâta ficţiune.

Nimic previzibil, nicio desfăşurare epică plată, niciun final aşteptat, o umanitate surprinzătoare, o varietate tematică multicoloră, toate acestea unesc, dar şi despart, poveştile extraordinare ale anului viitor.

După succesul Fotografului Curţii Regale, debut-bestseller în 2015, Simona Antonescu îşi regalează din nou cititorii cu o felie de Bucureşti interbelic: Răspântia lui Serafim. Alt debut-bestseller, Cum să faci primul milion al lui Bogdan Costin, se vrea egalat de noul său roman Sfârşitul a fost aproape – o cronică despre simptomele sindromului de panică, produs de o apocalipsă anunţată.

rei dintre seniorii colecţiei de proză a editurii, Matei Vişniec, Octavian Soviany şi Cătălin Mihuleac, revin şi anul acesta.
Noul roman marca Vişniec – Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă (Negustorul de începuturi de roman vinde mai nou şi titluri...) – este iarăşi o carte totală în care autobiografia concurează ficţiunea în reconstituirea de fantastice lumi contemporane.

image

Matei Vişniec

Octavian Soviany, odată încheiat romanul-dramă Moartea lui Siegfried, dirijează şi interpretează acum un balet romantic. Năluca este o poveste tulburătoare de dragoste, despre putere, seducţie şi inocenţă. Ultima ţigară a lui Fondane de Cătălin Mihuleac vine în completarea proiectului început de scriitor în 2014 cu America de peste pogrom – un roman copleşitor, care a trecut demult graniţele ţării. Treisprezece povestiri, bazate pe fapte reale, readuc în discuţie problema Holocaustului, prin istorii de viaţă ocultate sau negate oficial.

Spectacole ale lumii, pline de ingeniozitate, nuanţate şi variate creează prin noile lor cărţi: Marian Ilea, Herina – poveşti cu parfum şi fantome imperiale, Vasile Igna, Ora închiderii (anabasis) – un roman existenţialist, radiografie a unor destine exemplare, Constantin Iftime, Copiii sălbatici – un roman sfâşietor, pornit de la un caz real muşamalizat de sistem şi îndelung documentat de către autor, Radu Niciporuc (un autentic lup de mare), care, în Pascal desenează corăbii, deschide orizonturile unor minunate voiaje exotice între cer şi pământ. Nu te opri, nu te întoarce – 40 de ani de istorie personală (1949-1989) – este romanul memorialistic al scriitorului şi omului politic Traian Dobrinescu. Farmecul poveştilor şi al confesiunilor este dublat de curajul autocaracterizărilor sincere, netrucate, necosmetizate.

 Colecţia de poezie o celebrează anul acesta pe inimitabila poetă Nora Iuga (născută pe 4 ianuarie 1931). Volumul său, ascultă cum plâng parantezele, va deschide noul an editorial. La aniversare vor participa cu noile lor cărţi:  Ofelia Prodan (Şarpele din inima mea), Alina Purcaru (Rezistenţă), Denisa Duran (Învelit în propriul trup), Adrian Lesenciuc (Cartea de apă), Andrei Mocuţa (Barcelona), Alex Văsieş (Instalaţia).
Continuă şi în 2016 proiectul Rescrierea Istoriei literaturii române cu volumele: Literatura eretică de Liviu Maliţa, Desen în cărbuneProza românească în postcomunism. 1990-2015 de  Marius Miheţ şi volumul al doilea, volumul al doilea, aşteptat cu nerăbdare, al remarcabilei sinteze Scurtă istorie. Panorama alternativă a literaturii române, de Miahi Zamfir.

Continuă, de asemenea, publicarea Seriei de autor „Gheorghe Crăciun”. La Concursul de debut de anul acesta, încheiat pe 15 decembrie, s-au înscris 236 de concurenţi – 102, la proză, 134, la poezie. Este un record în istoria editurii. 

Istoria ilustrată a teatrului universal la Editura Nemira

Editura Nemira pregăteşte un 2016 editorial cu multe surprise, dar şi cu multe promisiuni împlinite pentru cititorii nostril fideli.
Astfel, continuă seriile de succes începute în 2015, şi anume seria fantasy Witcher, de Andrei Sapkovski, cu romanele Sabia destinului şi Sângele elfilor, seria Outlander, de Diana Gabaldon, cu romanul Libelula în chihlimbar, seria SF Jean le Flambeur, de finlandezul Hannu Rajaniemi, cu volumul al II-lea, Prinţul fractal, precum şi populara serie Cei 100, de Kass Morgan, cu romanul Ziua 21.
Printre noutăţile pe care le pregătim se numără Un cântec pentru Lyla, volumul de debut al faimosului George R.R. Martin, precum şi mult-aşteptata antologie coordonată de acelaşi autor împreună cu Gardner Dozois, Femei periculoase (2 volume). Tot în colecţia Nautilus SF apar romanele clasice ale lui Boris şi Arkadi Strugaţki, E greu să fii zeu, Lunea începe sâmbătă, Picnic la marginea drumului.
Alte noutăţi: în colecţia Suspans lansăm trilogia Revolta, de Robyn Young, în colecţia Young Adult, romanul Regina Roşie, de Victoria Aveyard, în colecţia Babel, Cartea secretă a Fridei Kahlo, de F.G.Haghenback.

3 recomandări de la redactorul-şef al editurii Nemira, Dana Ionescu:
Charlie Chaplin, Viaţa mea
, Colecţia Yorick, coordinator Monica Andronescu. Volumul va fi tipărit în coporducţie cu centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3

image

Tradusă în premieră în limba română, autobiografia legendarului actor reprezintă un fascinant volum de memorialistică . Artele spectacolului şi existenţa în afara scenei şi a platoului de filmare, cu lumini şi umbre, cu adevăruri şi minciuni, se dezvăluie din perspectiva unui creator de geniu, care a fascinat milioane de spectatori şi telespectatori.

Olivia Manning, Trilogia balcanică (1.Marea şansă, 2.Oraşul decăzut, 3.Prieteni şi eroi), Colecţia Babel, coordonator Dana Ionescu
Capodopera cunoscutei scriitoare britanice Olivia Manning ne invită să revizităm o epocă tulbure din secolul XX, să pătrundem în spaţii diferite, să trăim iubiri şi suferinţe diferite, într-o poveste în care istoria joacă un rol important, într-o lume din care face parte şi un Bucureşti despre care ştim prea puţin. Destinele se înlănţuie cuceritor într-o literatura rafinată, care are toate calităţile ca să reziste la trecerea timpului.

John Russell Brown (coord.), Istoria ilustrată a teatrului universal, ediţia Oxford, Colecţia Yorick, coordinator Monica Andronescu, în colaborare cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Într-o lume în care artele spectacolului se dezvoltă, se reconfigurează, se completează în fiecare zi, cunoaşterea trecutului rămâne, desigur, esenţială pentru înţelegerea prezentului. Povestea fără sfârşit a teatrului, de la formele lui din Antichitatea greacă până la manifestările lui de azi, e rescrisă acum într-o istorie indispensabilă tuturor cititorilor care studiază arta. Fie că vor să facă din artă o profesie, fie că sunt pur şi simplu amatori de artă, cititorii din România vor avea acum la dispoziţie o istorie a teatrului care priveşte spre mai multe continente, sintetizând concepte, forme, stiluri, mişcări într-un continuum ce trebuie revizitat în permanenţă. După câteva zeci de ani în care în România nu s-a publicat niciun fel de istorie a teatrului, Editura Nemira face un gest de restituţie culturală şi aduce o lucrare de referinţă, bogat ilustrată şi tipărită în condiţii grafice deosebite.

Noutăţile Editurii RAO

Ficţiune adulţi:

- Clubul clepsidrelor. Vremea sufragetelor, de Lucy Ribchester - pentru cei care iubesc istoria şi vor să deschidă pagina plină de mister a anului 1912;
- Maestrul de la Prado, de Javier Sierra - un periplu prin cele mai puţin cunoscute cronici ale celebrei pinacoteci din lume, Muzeul Prado;
- Făuritorul de oglinzi, de Philipp Vandenberg - un roman istoric captivant al Europei de secol 15, în care un meşter din Mainz descoperă secretul fabricării unor oglinzi care arată realitatea... altfel;
- Daneza, de David Ebershoff - tema îndrăzneaţă a schimbării identităţii sexuale, inspirată dintr-un caz real;
- Daringham Hall. Moştenirea, Kathryn Taylor - secrete de familie demult ascunse şi uitate.
- Un veac de singurătate, de Gabriel Garcia Marquez - capodopera care l-a propulsat pe Garcia Marquez pe orbita celebrităţii şi i-a adus Prmiul Nobel (1982);
- Francisc de Assissi, Hermann Hesse - povestea vieţii acestui sfânt într-un stil de legendă;
- Miniaturista, de Jessie Burton - o poveste despre dragoste şi obsesie, trădare şi răzbunare, aparenţă şi adevăr.

Thriller politic, Spionaj:
- Ţintă marcată, de Tom Clancy - agentul Jack Ryan Jr. aflat într-o nouă misiune de luptă împotriva terorismului;
- Enigma reginei, de Steve Barry - istorie, intrigă politică şi suspans, scandal diplomatic pe ambele maluri ale Atlanticului;
- Un adevăr delicat, de John LeCarré - despre o operaţiune de contraspionaj, numită Wildlife, pusă la cale în Gibraltar pentru a captura un jihadist proeminent;
- Ţinta: preşedintele, de Dan Smith - un test străvechi al bărbăţiei şi un avion în flăcări deturnat de terorişti;
- Agatha Christie, Poirot - Ediţia Colecţionarului: Ucigaşul ABC; Doamna McGinty a murit; Muncile lui Hercule; Pisica printre porumbei; Conacul dintre dealuri; După înmormântare; Ceasurile;

Non-ficţiune adulţi:
- Ordinea Mondială, de Henry Kissinger - gândirea lui Kissinger despre istorie, strategie şi relaţii internaţionale;
- Al Doilea Război Mondial, de Antony Beevor - reuneşte elementele disparate ale micilor istorii pentru a compune mozaicul Marii Istorii, aşa cum nu ne-a fost prezentată niciodată, fiecare element găsindu-şi locul care i se cuvine;
- Băieţii isteţi: Asalt pe Wall Street, de Michael Lewis - o poveste controversată despre un grup de inadaptabili care au hotărât să dezvăluie lumii ce se întâmplă pe pieţele bursiere;
- Lunetistul american, de Chris Kyle - o carte-destăinuire în care un fost membru al trupelor Seal relatează experienţa avută ca militar în timpul războiului din Irak:
- Marea minciună albă - Michael Levine şi Laura Kavanau-Levine - un agent al Administraţiei Americane Antidrog îi conduce pe cititori de-a lungul unui deceniu de acţiuni sub acoperire.
- Bibliotecara de la Auschwitz, de Antonio G. Iturbe - povestea adevărată a unei supravieţuitoare a lagărului de concentrare nazist.

Biografii:
- Costel Constantin, un actor printre rolurile sale, de Ioana Bogdan - „Nu vreau să dau lecţii nimănui, dar, pentru  mine, definiţia realizării mele ca om a fost şi ESTE aceasta:  Hotărăşte-te, conturează, construieşte-ţi un VIS, un vis al tău!“, spune în carte actorul Costel Constantin;
- Secolul meu scurt, de Mircea Maliţa - autobiografie, dar şi incursiune în istoria României antebelice şi postbelice;
- Poirot şi cu mine, de David Suchet şi Geoffrey Wansell - actorul care l-a interpretat în serialul de televiziune „Poirot” pe remarcabilul personaj Hercule Poirot al Agathei Christie ne împărtăşeşte experienţele lui din timpul filmărilor;
- Lennon, de David Foenkinos – o biografie romanţată, o reconstrucţie ficţională menită să străbată dincolo de fapte, pentru a vedea ce se ascunde în spatele acestora;
- Un pedigri, de Patrick Modiano – un fel de jurnal cu stilul literar al fişelor şi notelor, biografia lui Modiano până la vârsta de 22 de ani.

lennon

Ficţiune copii şi tineri:
- Moştenitoarea focului, Sarah J. Maas - volumul al III-lea din seria Tronul de cleştar;
- Cartea lunilor, de Margaret Stohl şi Kami Garcia - continuă acţiunea primului volum, A 16-a Lună, din seria Cronicile Casterilor;
- Conacul bântuit, de Jonathan Stroud - volumul I din seria Lockwood şi asociaţii;
- Craniul din bibliotecă, de Jonathan Stroud - volumul al II-lea din seria Lockwood şi asociaţii;
- Cartea speculaţiilor, de Erika Swyler - un roman despre puterea cărţilor, iubire şi magie;
- Incredibilul jurnal strict secret al Purceluşului, de Emer Stamp - în care Purceluşul îşi pune întrebări despre lume, despre stăpânul său şi despre vecinii de ogradă;
- Micul Prinţ, de Antoine de Saint-Exupéri - ediţie pop-up, povestea tulburătoare despre copilărie, iubire şi singurătate, într-o prezentare de excepţie, precum şi seria Joacă-te şi învaţă cu Micul Prinţ: Să învăţăm să numărăm cu Micul Prinţ, O zi cu Micul Prinţ, Să învăţăm geografia cu Micul Prinţ, În călătorie cu Micul Prinţ, Să învăţăm politeţea cu Micul Prinţ, Să învăţăm culorile cu Micul Prinţ;
- Marry Poppins, de P.L. Travers;
- Marry Poppins se întoarce, de P.L. Travers.

Enciclopediile Larousse pentru copii, pentru a răspunde curiozităţii naturale a copiilor faţă de tot ce e în jurul lor:
- Primele mele descoperiri (culorile, cuvintele opuse, formele, cifrele);
- Enciclopedia celor mici: Animale domenstice; Grădina; Planeta Pământ; Corpul omenesc;
- Spune-mi: Spune-mi DE CE?, Spune-mi UNDE? (cu pagini plastifiate, ilustrate bogat şi abţibilduri);
- Prima enciclopedie Larousse (corpul uman, natura, istoria, animalele, oraşele, universul, lumea);
- Marea carte a invenţiilor (peste 40 de invenţii însoţite de explicaţii şi imagini, care cuprind 8 teme diferite: sănătate, hobbyuri, îmbrăcăminte, şcoală, preşcolari, alimentaţie, comunicaţii, transport).

Editura Litera

Anul 2016 aduce noutăţi editoriale de excepţie la Editura Litera, dar şi consolidarea unor colecţii deja existente.
Un eveniment editorial important al anului 2016  îl reprezintă publicarea câştigătorilor premiilor Nobel 2015 (Svetlana Alexievici) şi Man Booker 2015 (Marlon James).

Pe lângă aceşti mari autori, colecţia de ficţiune va continua în 2016 cu câteva dintre cele mai mari bestsellere internaţionale, printre care Everything I Never Told You de Celeste Ng  şi cu serii de mari autori, precum Alice Munro, Richard Flanagan sau Karl Ove Knausgard.
Va fi continuată colecţia de cărţi de colorat pentru adulţi, o colecţie care şi-a modificat statutul din hobby în terapie şi obişnuinţă, cu două noi titluri Johanna Basford, cu alte titluri fascinante - Alice în Ţara Minunilor, mandale şi obiective turistice, dar şi o carte de colorat dedicată fanilor Game of Thrones.
În domeniul gastronomiei, poate unul dintre cele mai în trend hobby-uri ale momentului, vom completa colecţia cu două mari nume: Yotam Ottolenghi şi Martha Stewart.
Colecţia Kronika, lansată în 2015, va continua prin publicarea unor autori de prestigiu internaţional, dintre care menţionăm Boris Johnson şi Erik Larson, iar colecţia CEO Must Read va continua cu titluri dedicate specialiştilor din domeniul afacerilor: The Great Escape de Angus Deaton şi Superforecasting de Philip Tetlock şi Dan Gardner.
Şi în domeniul limbilor străine, anul 2016 va fi marcat de o nouă serie de cărţi aflate sub garanţia internaţională a numelui Pons.
Litera va publica şi o serie de albume de călătorii şi enciclopedii de la edituri de prestigiu, precum National Geographic sau Dorling Kindersley.
În domeniul cărţilor pentru copii, îndrăgitele personaje Disney îşi vor continua aventurile şi vor apărea mai multe cărţi de activităţi cu formate interactive, enciclopedii şi licenţe noi.

„Jacqueline Onassis: Povestea nespusă“, la Editura Corint

În prima parte a anului 2016, la editura Corint Junior, va fi publicat primul volum din seria "Arena 13“, de Joseph Delaney (autorul seriei bestseller "Cronicile Wardstone" - ecranizată în 2015), cărţi cu unul dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate - Scooby Doo -, iar în colecţia "Aventură & Mister“ - "Insula Doctorului Libris“, de Chris Grabenstein.
Cititorii cărţilor de istorie se vor delecta cu titluri interesante şi de actualitate, cum ar fi „Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis: Povestea nespusă“, de Barbara Leaming, „Afganţii. Ruşii din Afganistan (1979 - 1989)", de Rodric Braithwaite.
Fanii seriilor consacrate se vor bucura şi în 2016 de continuările acestora, printre care se numără „Oraşul focului ceresc“, cartea a şasea din seria „Instrumente mortale“, de Cassandra Claire, „Origini“, volumul al patrulea din seria "Lux“, de Jennifer L. Armentrout, volumul al treilea din seria „Vânătorii de comori“, de James Patterson, volumul al patrulea din seria "Eu, haios? “, de James Patterson, volumul al doilea din seria „Roboţi“, de James Patterson, volumul al doilea din seria „Berlin“, de Fabio Geda şi Marco Magnone, şi cărticele noi din seria "Baby Looney Tunes“.

„Discursuri care au schimbat lumea“, la Editura Trei

În 2016, Editura Trei pregăteşte, la rândul său, multe surprize pentru cititorii săi. Printre cărţile care vor fi publicate în acest an se numără "Discursuri care au schimbat lumea", colecţie de Simon Sebag Montefiore, "Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass", de Michael Punke, "Numele lui Dumnezeu este Milostivire", de Papa Francisc, "Împărăţia cerurilor", de Emmanuel Carrere, şi "Cartea clanului Baltimore", de Joel Dicker.
La editura Pandora M, în anul 2016, vor fi publicate volumele "Ghid de supravieţuire pentru adolescenţi", de Aija Mayrock, "Prietena mea genială", volumul al doilea, de Elena Ferrante, noi cărţi în colecţia "PanDa", cea mai nouă dintre colecţiile editurii, şi "Anul gândirii magice", de Joan Didion.

În 2016, grupul editorial All mizează pe "Cele 5 alegeri. Calea productivităţii", de Kory Kogon, Adam Merrill şi Leena Rinne, şi "Mesajele. Ghid practic pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare", de Matthew McKay, Marthe Davis şi Patrick Fanning, la categoria cărţilor "Autoperfecţionare/ Motivaţionale", şi "Pixi, cele mai frumoase poveşti" şi noi volume din "Pisicile războinice", "Supravieţuitorii" şi "Exploratorii", la categoria cărţilor pentru copii.
În ceea ce priveşte secţiunea de "Medicină", vor apărea volumele "Taylor - Manual de diagnostic diferenţial" şi "Ghid practic de nursing în pediatrie".
Colecţia de literatură universală se va îmbogăţi cu titlurile "Colecţionarul", de Cecelia Ahern, şi "Central Park", de Guillaume Musso.

În anul 2016, Editura Curtea Veche Publishing are în pregătire volumele "Abecedar de nutriţie", de Mihaela Bilic, prima carte de nutriţie pentru copii scrisă de un medic nutriţionist din România, "Lecţia de machiaj", de Mirela Ecobici, prima carte de make-up scrisă de un make-up artist român, "Sexul pe înţelesul adolescenţilor", de Nicol Hastler, şi "Marele Gatsby", repovestire din seria "Cărţile copilăriei".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite