Bursele stART: 10 ani de artă și visuri realizate
0Bursele stART, programul desfășurat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, continuă să inspire și să transforme viețile tinerilor artiști.

Cu ocazia celei de-a zecea ediții, povestea acestui proiect a ajuns să fie cunoscută de mulți părinți și liceeni atrași de artă. Astfel, 2500 de adolescenți s-au înscris în program, un record pentru Bursele stART.
„Prin acest program, oferim tinerilor artiști nu doar suport financiar, ci și mentorat și oportunități de networking, esențiale pentru creșterea și afirmarea lor. Credem cu tărie că investiția în educația și talentul artistic al tinerilor contribuie la îmbogățirea culturală a societății noastre și la formarea unei generații de creatori inovatori și inspirați”, declară Silvia Bogdan, președintele Școlii de Valori.
Sprijin pentru excelență artistică
În acest an, 60 de liceeni talentați vor primi sprijin financiar și educațional prin Bursele stART, incluzând, în premieră, burse pentru teatru și actorie. Fiecare bursier va beneficia de o finanțare totală de 8.000 de lei pe parcursul unui an școlar, sprijin care include o bursă lunară de 300 de lei și fonduri pentru achiziții de materiale, cursuri, și alte necesități legate de dezvoltarea lor. Astfel, pasionații de pictură, desen, muzică, dans și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie) vor avea șansa de a accesa și alte mijloace de îmbunătățire a practicilor artistice.
„Credem în importanța sprijinului potrivit, primit la momentul potrivit. De 10 ani, ne-am asumat cu mândrie responsabilitatea de a susține tinerii să îndrăznească să facă primii pași pe drumul lor spre a-și transforma talentul în carieră”, declară Florin Bâlcan, director general Provident România.
De-a lungul anilor, Bursele stART au fost un punct de sprijin esențial pentru aproape 400 de liceeni. Povestea lor devine o sursă de inspirație pentru alți tineri talentați:
Eduard Stoica, bursier la secțiunea muzică: „Experiența mea în cadrul proiectului „Bursele stART” a fost una grozavă. Pe lângă faptul că am avut parte de sprijin financiar, care mi-a fost de folos în a-mi achiziționa instrumente noi, mai performante, am avut șansa de lucra cu mentori foarte faini.”
Ana-Maria Pascu, bursieră la secțiunea pictură/desen: „Am desenat de când mă știu, a fost acel moment când am zis gata, asta vreau să fac! Aici, la Bursele stART, poți să găsești acei oameni care să te ajute să înțelegi că se poate. ”
Un proiect cu un real impact social și cultural
Bursele stART sunt mai mult decât o inițiativă artistică; ele reprezintă un model de implicare socială și o platformă de educație. Proiectul colaborează cu cadrele didactice, mentorii, dar și părinții, încurajând descoperirea și susținerea talentelor din întreaga țară, atât din mediul urban, cât și rural.
Prin acest program, Provident Financial România își consolidează misiunea de a investi în viitorul comunității, demonstrând că arta și educația pot schimba destine.