Brahms, la Sala Radio, pe 4 iulie. Concert maestrul Filarmonicii din Berlin va cânta alături de Orchestra Simfonică Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orchestra Simfonică din Bucureşti
Orchestra Simfonică din Bucureşti

Concertul extraordinar “Berlin Philarmonic Concertmaster & Orchestra Simfonică Bucureşti” va avea loc pe 4 iulie, la Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune. Concertul, care face parte din stagiunea Salut Cultura! 2015, omagiază capodoperele lui Johannes Brahms, fiind al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compozitori”.

Invitaţii de onoare ai acestui concert sunt: Alexandre Bloch, dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker şi dirijor asistent al London Symphony Orchestra, Daishin Kashimoto - concert maestru al Filarmonicii din Berlin( Berliner Philharmoniker) şi renumitul violoncelist solist, Claudio Bohorquez.


Sâmbătă 4 Iulie, Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar, de la ora 19.00. Alături de dirijorul Alexandre Bloch, Orchestra Simfonică Bucureşti îi are invitaţi pe soliştii Daishin Kashimoto(vioară) şi Claudio Bohórquez (violoncel). 

Sâmbătă, 4 iulie

Program Johannes Brahms

UVERTURA TRAGICĂ, OP. 81
DUBLUL CONCERT ÎN LA MINOR PENTRU VIOARĂ, VIOLONCEL ŞI ORCHESTRĂ, OP. 102
SIMFONIA A 4-A, OP. 98
 

Orchestra Simfonică Bucureşti. Şapte ani în care ansamblul a câştigat publicul prin performanţă şi originalitate, atribute puse în scenă cu ocazia tuturor evenimentelor pe care le-am creat. Simţind că, pe de-o parte, publicul român este tot mai doritor de evenimente de cea mai înaltă clasă, iar, pe de altă parte, că tinerii muzicieni din România au nevoie de un context în care să îşi poată pune în valoare talentul, Orchestra Simfonică Bucureşti a ieşit în întâmpinarea acestor două exigenţe.

Profesionalismul şi bucuria de a face muzică nu doar că pot, ci şi trebuie să coexiste. Astfel, au luat naştere o serie de proiecte extrem de variate reunite sub denumirea Salut CULTURA!, de la Symphonic Beatles şi Pe Aripile Muzicii, până la Concertul de Anul Nou, seria de concerte Capodopere ale Marilor Compozitori şi atelierele muzicale pentru copii Sympho Kids. Repertorii distincte, dar extrem de îndrăgite.

Alexandre Bloch

Admirat pentru entuziasmul şi energia sa, Alexandre Bloch este numit Dirijor Principal Invitat al Düsseldorf Symphoniker începând cu 15/16. Dirijorul francez atrage atenţia internaţională ca laureat al Donatella Flick’s LSO Conducting Competition în Octombrie 2012, concurs în urma căruia este numit Dirijor Asistent al London Symphony Orchestra. In 2012, Alexandre Bloch i-a fost acordat Sir John Zochonis Junior Fellowship in Conducting la prestigioasa instituţie Royal Northern College of Music din Manchester, ce i-a oferit oportunitatea de a studia intens şi de a dirija opera, precum Shostakovich - Moscow Paradise (2013). În  2012/13 a înlocuit în ultimul moment pe Mariss Jansons la Royal Concertgebouw Orchestra.

Daishin Kashimoto

La vârsta de trei ani, părinţii i-au pus la dispoziţie mai multe instrumente muzicale: pian, clarinet, flaut, însă lui Daishin Kashimoto i-a plăcut vioara pentru că avea două jucării pe care le putea manevra deodată: o vioară şi un arcuş. Astfel, vioara a devenit instrumentul pe care l-a deprins de la Kumiko Etoh in Tokyo. În 1986 se înscrie în Pre-College Division la Juilliard School of Music din New York; în 1990 – primul în şcoala de pregătire, mai apoi devine student la Lübeck Musik

Premii I: Menuhin Junior International Competition (1993), Cologne International Violin Competition (1994), Fritz Kreisler Competition in Vienna (1996) şi Long-Thibaud International Competition in Paris (1996)
Daishin Kashimoto a crescut în Japonia, Germania şi USA şi a concertat ca solist cu orchestre internationale precum Boston Symphony, Orchestre National de France, orchestrele simfonice radio Bavaria şi Frankfurt, Dresden Staatskapelle şi Filarmonica din St. Petersburg. În timpul liber găteşte şi este un mare fan al sporturilor, în special al baseball-ului.

Claudio Bohórquez

Student al lui Boris Pergamentschikow, Claudio Bohórquez a avut succes de la vârste mici prin participarea la competiţii internaţionale precum Tchaikovsky Youth Competition, Moscova şi Rostropovich Cello Competition, Paris. Cariera sa, a culminat în anul 2000, cu trei premii la prima ediţie a Concursului International Pablo Casals, organizat de Kronberg Academy. Marta Casals Istomin i-a acordat premiul I, premiul special pentru cea mai bună muzică de cameră, şi dreptul de folosinţă pentru doi ani a violoncelului Gofriller ce a aparţinut lui Pablo Casals. Premiul I, care l-a consacrat ca solist de carieră, a fost cel obţinut la International Music Competition in Geneva. Începând cu 2003, devine profesor invitat la 'Hanns Eisler' Academy of Music in Berlin şi, din 2011, profesor la Stuttgart Music Academy.

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 4 iulie, sunt disponibile pe eventim.ro şi în magazinele partenere.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite