Actorul Lari Giorgescu a povestit de ce „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, la Teatrul Naţional. „Am înţeles mai bine perioada comunistă“
0Unul dintre actorii tinerei generaţii care se află în faţa unui rol principal pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Lari Giorgescu a fost la Adevărul Live să povestească despre experienţa trăită la montarea celui mai recent spectacol, regizat de Ion Caramitru, „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.
Lari Giorgescu (28 de ani), actor al Teatrului Naţional din Bucureşti este născut în Craiova, a jucat în mai multe spectacole regizate, printre alţii de Miriam Răducanu şi Gigi Căciuleanu. A fost nominalizat la premiile UNITER, categoria cel mai bun actor, pentru rolurile din spectacolul D’ale noastre (regia Gigi Căciuleanu, TNB) iar spectacolul Poezia Visului, al cărui protagonist este a fost nominalizat anul acesta la premiile Radio România Cultural.
În acest weekend, Lari Giorgescu se va afla în faţa unei noi provocări, mai exact în faţa unui rol principal în spectacolul "Dumnezeu se îmbracă de la second hand", în regia lui Ion Caramitru, avându-i pe scenă alături, printre alţii, pe Dorin Andone, Carmen Ungureanu, Armand Calotă, Teodora Mareş, Ioan Andrei Ionescu şi Florina Cercel.
Este o piesă care se montează pentru prima dată în România.
Personajul meu este un hoţ. Undeva, într-o casă, unde se duce să fure şi descoperă pianul mamei sale în acea casă.
Actorul Lari Giorgescu, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu
Dumnezeu se îmbracă de la second-hand are un text de Iulian Margu. Cel de-al doilea hoţ, partenerul lui Lari Giorgescu, este Dorin Andone.
Ion Caramitru înţelege foarte bine perioada comunistă. În spectacol, se aude inclusiv vocea lui Ceauşescu. Un sistem poate să afecteze viitorul unei anumite persoane. Datorită domului Caramitru, am înţeles mai bine perioada respectivă. Povestea unui pian călător prin epoci, spusă de oameni ai zilelor noastre în dialog cu fiinţe dragi din trecut. Frânturi de istorie personală pe fundalul unor evenimente care au marcat destine, schimbând faţa lumii. O comedie "de-a râsu-plânsu", în pur stil românesc.
E un spectacol cu multe metafore. E ca o cutie muzicală. Povestea se închide şi se deschide într-un mod miraculos.
Am luxul de a fi selectiv, spune actorul.
Nu sunt vicios. Nu beau, nu fumez. Sunt însă un om care iubeşte mult.
Regia: Ion Caramitru
Ilustraţie muzicală: Ion Caramitru
Scenografie: Maria Miu Light design: Chris Jaeger
Coloana sonoră a fost realizată cu sprijinul Centrului Cultural Media Radio România.
Regizor muzical Florin Tudor.
Distribuţie Galerie foto & video
Lae: Lari Giorgescu Buză: Dorin Andone
Eliza: Carmen Ungureanu Elefteria: Teodora Mareş
Dimitrie: Armand Calotă Elena: Fulvia Folosea
Manole: Eduard Adam Iorgu: Ioan Andrei Ionescu
Teodora: Florina Cercel Elena copil: Theodora Calotă
Jandarmii: Viorel Florea
Andrei Răzvan Călin
Program
12 Dec 2014 (Sala Studio)19:30
13 Dec 2014 (Sala Studio)19:30
18 Dec 2014 (Sala Studio)19:30
27 Dec 2014 (Sala Studio)19:30
28 Dec 2014 (Sala Studio)19:30
03 Ian 2015 (Sala Studio)19:30
04 Ian 2015 (Sala Studio) 19.30
Numele complet al actorului este Lari Cosmin Giorgescu.
S-a nascut in Craiova, la 28 noiembrie 1986.
A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, promoţia 2008, clasa prof. univ. Adriana Popovici.
Intentiona sa se ocupe de
finante
, asa ca a absolvit Colegiul National Economic “Gh. Chitu” din Craiova, sectia finante-contabilitate, in anul 2005.
In timpul liceului a fost membru al Clubului de Teatru “Noriy” din Craiova, al trupei de umor vizual “9 Fix” , tot din Craiova, colaborator la emisiunile de tineret si divertisment pentru televiziunile locale craiovene.
Este pasionat si de circ, acrobatie.
Dupa terminarea liceului si-a zis că sustine o dată examen de admitere la UNATC şi, dacă intra, rămâne, dacă nu… Şi a ramas. Isi depusese dosarul si la Facultatea de Ingineria Mediului din Craiova, fusese acceptat dar…n-a fost sa fie.
De teatru s-a indragostit la Nationalul craiovean: a vazut ,,A douăsprezecea noapte’’ in regia lui Silviu Purcărete. Si-ar dori sa poata lucra cu acest regizor deosebit.
A participat la proiectul TangaProject. A fost membru in “Tupa de Spectatori Ambulanti” - proiect infiintat in UNATC.
Roluri in teatru: Arlecchino în Commedia de’ll arte TangaProject, proiect susţinut de DramAcum; Feste Bufonul în „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare; Nikolai Ivanovici Trileţki în „Platonov” de A.P. Cehov; Chiriac în „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; spectacolul „OuiBaDa“ de Gigi Căciuleanu de la Teatrul de Comedie; „L-V 8:16” dupa “Cred ca nu m-ati inteles bine” de Rodrigo Garcia & texte de Ioana Paun, spectacolul coregrafic „Poezia Visului” de Miriam Răducanu , dupa poeme de Emil Botta., "Leonce şi Lena", în regia lui Horaţiu Mălăele.
Filmele in care a jucat sunt: ,,Down the rabbit hole’’ (2008) si ,,La perete’’ (2008) .