Cu lipici la casa ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tapetul, un material cunoscut de mai bine de 300 de ani, a revenit de curând în atenţia designerilor de amenajări interioare din toată lumea. Tapetul este una dintre variantele cele mai facilie de personalizare a unei camere. Iar dacă aplicarea nu e mare filosofie, să alegi modelul potrivit poate fi o adevărată provocare.

În colori naturale, de pământ (crem, bej, cărămiziu, arămiu), dar şi în nuanţe calde (galben auriu, portocaliu, roşu), ori reci, metalice (albastru, cărbune, gri argintiu). Moderne, încadrate în stilul minimalist, sau clasice, cu flori stilizate, bune de lipit şi pe pereţii din living, dar şi pe cei din camera copilului. Fâşiile de tapet sunt la dispoziţia ta în mii de variante, aşa că e aproape imposibil să nu găseşti modelul care să se muleze perfect pe ceea ce îţi doreşti să „îmbraci" în haină nouă.

Începutul tapetului pare să fi fost în anul 1675, când gravorul francez Jean-Michel Papillon,  considerat inventatorul acestui material, a realizat primele fâşii cu modele care se „potriveau" dacă erau lipite una lângă alta.

De aici şi până la cel mai nou tip de tapet, ce iluminează cu ajutorul impulsurilor electrice aplicate pe vopseaua cu care e impregnat şi care este preconizat să fie lansat anul viitor, e cale lungă, în care fabrici de renume şi designeri diverşi (chiar şi cei de haine) s-au întrecut în imaginaţie.

Tapetul, spun specialiştii în amenajări interioare, nu numai că te ajută, la nevoie, să acoperi un perete problematic, ci îţi personalizează camera şi-i dă viaţă aşa cum puţine materiale reuşesc. Se aplică uşor, nu este greu de îngrijit şi mai ales rezistă de minune peste ani.

Decor din bucăţi

Dacă atunci când vorbeşti despre tapet îţi imaginezi că trebuie să îmbraci o încăpere de la un colţ la altul cu acelaşi model, ei bine, te înşeli. Poţi să te bucuri de farmecele lui numai pe un singur perete sau chiar numai pe câteva porţiuni de perete. Altfel, tapetul te ajută să dai un suflu nou şi diferitelor obiecte din casă, pornind de la rame pentru tablouri şi ghivece şi ajungând  la rafturi de biblioteci şi chiar uşi. Sigur, ajungând la buget, e bine să ştii că la o aşa gamă diversă de modele, şi preţurile variază mult, de la câteva zeci de lei la câteva zeci de euro pentru o rolă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite