Cinci obiceiuri zilnice care te distrug

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi oameni se confruntă cu efectele negative ale fumului de ţigară. FOTO Shutterstock
Tot mai mulţi oameni se confruntă cu efectele negative ale fumului de ţigară. FOTO Shutterstock

Regimul propriu de viaţa influenţează modul în care ne comportăm şi arătăm. Specialiştii au identificat cinci obiceiuri proaste care distrug viaţa şi scad încrederea în forţele proprii.

Factorii externi au o contribuţie majoră la modul în care oamenii interacţionează şi sunt caracterizaţi de semenii lor. Fumatul, excesul de băuturi alcoolice şi poziţia adoptată dictează felul în care vom fi abordaţi de ceilalţi.

Fumul de ţigară

Fumatul provoacă pe termen lung declanşarea unor boli diverse precum cancerul pulmonar, afecţiuni cardiovasculare şi osteoporoza, adică compromiterea structurii osoase. Pe lângă produsele toxice şi substanţele cancerigene pe care le conţine, fumul de ţigară, mai nou, blochează porii faciali. Acest lucru echivalează cu apariţia unor pete pe piele şi un aspect nesănătos al tenului. În plus, nicotina usucă pielea şi scade umiditatea din corp.

 Protecţia solară, un mit?

Având în vedere studiile efectuate cu privire la diversele boli de piele pe care razele UV le provoacă, s-ar putea crede că oamenii se protejează de soare. Fals. Românii uită să poarte ochelari de soare sau pur si simplu nu-i consideră necesari. Nu contează dacă aveţi sau nu pobleme cu soarele sau dacă aveţi arsuri de piele, protecţia solară este vitală, iar ochelarii şi cremele contra razelor UV sunt necesare.

Dulce-i vinul

Alcoolul poate avea efecte negative atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt, iar specialiştii trag semnalul de alarmă pentru iubitorii de licori bahice. Mahmureala şi kilogramele în plus sunt doar câteva dintre cauzele consumului de băuturi spirtoase în cantităţi mari. Atacurile de cord, ulcerul digestiv şi cancerul intestinal sunt doar câteva dintre afecţiunile cu care o persoană alcoolică se poate confrunta ca o consecinţă a consumului pe o perioadă îndelungată.

Poziţia ta contează!

Scolioza poate fi catalogată drept „boala secolului XXI“, în condiţiile în care tot mai multe persoane se confruntă cu această afecţiune. O poziţie incorectă a corpului afectează coloana vertebrală şi echivalează cu neîncrederea în forţele proprii.

Ne punem mâinile pe faţă

În timpul zilei, mâinile intră în contact cu tot felul de suprafeţe pline de bacterii şi microbi pe care, mai apoi, îi aducem pe faţa noastră. Acest obicei comun poate declanşa infecţii ale tenului şi stimularea excesivă a glandelor sebacee.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite