Cele mai amuzante şi mai ciudate competiţii din lume: călcat de rufe extrem şi azvârlitul cu pitici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călcat de rufe extrem, lupte cu degetele de la picioare, curse cu paturi sau aruncatul cu pitici se numără printre cele mai ciudate competiţii din lume. Concurenţii îşi iau rolul în serios, în timp ce curioşii se amuză pe seama eforturilor depuse pentru a ieşi învingători.

Unele dintre cele mai bizare concursuri din lume sunt deja evenimente cu tradiţie, care se organizează de ani de zile şi au devenit tot mai populare în rândul celor care vor să se distreze într-o manieră ieşită din comun.

1. Călcat de rufe extrem

Îmbinarea dintre sporturi extreme precum alpinismul sau săritul cu paraşuta şi o preocupare domestică, călcatul de rufe, a dat naştere unei competiţii pe cât de spectaculoasă, pe atât de periculoasă. Nu contează că se află în aer, pe crestele munţilor sau chiar sub apă, concurenţii cară cu ei o masă şi un fier de călcat pentru a-şi dovedi îndemânarea în cele mai vitrege condiţii. 

concurs

2. Cursa cu paturi 

Rezistenţă şi viteză, acestea trebuie să fie calităţile participanţilor la cursa cu paturi care se organizează an de an în Marea Britanie. Prima întrecere de acest gen a avut loc în 1965, concurenţii fiind selectaţi din rândul soldaţilor. Fiecare echipă este formată din patru cărători şi un un membru care stă în pat pe parcursul celor trei kilometri. Patul trebuie să fie dotat cu roţi, dar să şi plutească pe apă, în funcţie de obstacolele impuse de organizatori.

concurs

3. Aruncatul telefonului mobil 

Competiţia de aruncat cu telefonul mobil a fost iniţiată în Finlanda, în anul 2000, iar juriul ia în considerare nu numai distanţa la care este aruncat gadgetul, ci punctează şi impresia artistică şi creativitatea de care dă dovadă participantul.

concurs

4. Azvârlitul cu pitici 

Azvârlitul cu pitici a fost interzis în multe dintre ţările unde se organiza, fiind considerată o activitate degradantă pentru persoanele diagnosticate cu nanism. Astfel de competiţii se desfăşoară de obicei în baruri, mai ales în SUA, şi prespun ca concurenţii să arunce piticul îmbrăcat într-un costum prevăzut cu benzi cu arici, Velcro, astfel încât să se prindă de o suprafaţă specială.

image

5. Căratul sacului cu cărbuni 

Căratul sacilor cu cărbuni pe distanţa de 1,5 kilometri este pentru locuitorii din Yorkshire, Marea Britanie, o competiţie cu o tradiţie de 46 de ani. Tocmai de aceea a fost înfiinţat şi un campionat mondial de cărat cărbuni în spate.

image

6. Luptele în sos 

Dezgustătoare sau apetisante, nimeni nu se poate decide asupra concursurilor de lupte în sosurile bucătăriilor din Lancashire, Marea Britanie. În fiecare an se folosesc 180 de kilograme de sos în care concurenţii încearcă să-şi dărâme oponentul.

concurs

7. Cursele de gândaci

Australienii sunt mari amatori de curse cu gândaci. Câştigătoare este insecta care reuşeşte să traverseze prima foaia de cort folosită pe post de pistă de alergare.

concurs

8. Olimpiada celor mai frumoase unghii 

Oglindă, oglinjoară, cine are cele mai lungi şi mai colorate unghii din ţară? Aceasta este miza Olimpiadei Unghiilor, concurs unde specialiste în manichiură din toată lumea se străduiesc să creeze adevărate opere de artă în miniatură.

concurs

9. Wrestling cu degetele de la picioare

Degetele de la picioare sunt „vedetele“ competiţiilor în care luptătorii încearcă să-şi învingă adversarul folosindu-se doar de forţa membrelor inferioare. Primul concurs de acest gen a fost organizat pentru prima dat în 1974.  

concurs

10. Pufăitul cu ţigara electronică 

Cei mai spectaculoşi nori de fum şi vapori scoşi pe gură şi pe nas de cei care au renunţat la ţigările clasice pentru cele electronice sunt premiate în cadrul competiţiilor organizate în SUA.

concurs

FOTO wsj.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite