Cel mai bun whisky din lume se numeşte Kavalan şi este made in Taiwan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În competiţia World Whiskies Awards din acest an, la care au participat marci de whisky din întreaga lume, câştigator a fost desemnat brandul Kavalan Solist Vinho Barrique din Taiwan.

Băutura taiwaneză a surclasat alte mărci prestigioase, dar care au câştigat, la rândul lor, premii în competiţia internaţională din ţări ca Scoţia, Irlanda, Franţa, Suedia, Africa de Sud, Australia, Statele Unite ale Americii şi Japonia. De altfel, Ţara Soarelui Răsare a fost marea câştigătoare în competiţia de anul trecut.

Whisky-ul Kavalan este produs de către distileria King Car, fondată în anul 2005 în provincia Yilan. Aroma deosebită a licorii este, în mare parte, datorată butoaielor în care este lăsata la maturat. Acestea sunt făcute din lemn de stejar american, folosite în prealabil la stocarea vinurilor.

Membrii ai juriului au descris băutura ca fiind “surprinzător de fină. „Este ca un Bourbon cu infuzie de ciocolată cu lapte. Un liquior subtil, dar cu o aromă bogată”, au adăugat. 

Whisky-ul taiwanez este enumerat în cartea degustătorului Ian Buxton “101 Whisky-uri pe care să le încerci înainte de a muri”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite