Ce ne poate învăţa casa lui Warren Buffett despre succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fi bogat nu înseamnă aproape deloc să fii opulent. O asemenea lecţie importantă pentru cei care posedă averi impresionante poate fi învăţată dacă ne uităm la casa miliardarului american Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Poate părea surprinzător, dar celebrul om de afaceri locuieşte în aceeaşi casă din Nebraska de mai bine de 50 de ani.

Cumpărată în 1958 cu 31.500 de dolari, locuinţa lui Warren Buffett nu impresionează printr-un număr mare de camere sau a metrilor pătraţi: are cinci dormitoare şi 3 bai, iar miliardarul spune despre ea că este „a treia cea mai bună investiţie” pe care a făcut-o vreodată, după cele două verighete de nuntă.

Averea este ceea ce nu se vede

O lecţie importantă pe care ne-o oferă indirect reşedinţa lui Buffett este că averea nu reprezintă neapărat capacitatea de a cheltui un milion de dolari, ci de a deţine într-o bancă o asemenea sumă, notează publicaţia Business Insider.

În prezent, averea lui Buffett este estimată la circa 68 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă până la urmă că bogaţia adevărată este cea care nu se observă.

Miliardarul mai atrage atenţia că până la urmă o locuinţă reprezintă locul în care trăieşti şi nu un imobil pe care îl foloseşti pentru a-l vinde ulterior la un preţ mai mare.

Posesiunile nu aduc fericirea

O altă lecţie interesantă pe care o putem desprinde din modul de viaţă al lui Warren Buffett este că acesta posedă o singură locuinţă şi nu mai multe.

„Este adevărat că multe lucruri îmi fac viaţa mai uşoară sau mai plăcută, cum ar fi un avion personal, dar dacă aş deţine mai multe case ar fi pur şi simplu o povară. Cea mai mare bogăţie este sănătatea, precum şi prietenii de-o viaţă”, spunea mai demult miliardarul american.

Succesul nu are legătură cu locuinţa în care trăieşti

Există multe definiţii ale succesului, însă casa în care locuieşti ar trebui să fie folosită doar pentru acest obiectiv.

În timp ce viaţa are momentele ei mai bune sau mai puţin bune, succesul depinde într-o măsură mult mai mare de învăţarea continuă, dezvoltarea personală şi de planurile pragmatice şi realistice făcute pe o perioadă cât mai lungă de timp, conchide publicaţia Business Insider.


Citeşte şi:

Cât costă cel mai scump parfum din lume

Faimosul magazin londonez Harrods a scos la vânzare cel mai scump parfum din toate timpurile. El costă nu mai puţin 143.000 de lire sterline, dar nu aroma îl face atât de preţios, ci sticla încrustată cu diamante şi îmbrăcată în aur.

Beneficiile ascunse ale eşecului

Niciun atlet nu participă la o cursă pentru ultimul loc şi niciun anteprenor nu are drept scop falimentul. Cu toate că respingerea, pierderile sau eşecul sunt privite cu teamă, acestea pot avea efecte pozitive. Dovadă este faptul că foarte mulţi oameni de succes vorbesc despre valoarea lecţiilor de viaţă pe care le-au primit în urma unui eşec.

Soţia, persoana care poate contribui la succesul profesional al partenerului de cuplu

Bărbaţilor care vor să ajungă pe poziţii profesionale cât mai bune sau să fie promovaţi cât mai des le sunt recomandate acele soţii care dau dovadă de devotament şi că sunt „conştiincioase“, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani de la Washington University din Saint Louis.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite