Hitler, Gaddafi şi Kim Jong-il, simboluri într-o campanie de conştientizare a pericolului reprezentat de jucăriile de pluş pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie din Norvegia dedicată bolnavilor de inimă şi de plămâni a ales o metodă extremă de a avertiza în privinţa pericolului reprezentat de jucăriile de pluş pentru sănătatea copiilor. Pentru a-şi face auzit mesajul, asociaţia de sănătate a creat imagini şi înregistrări video cu ursuleţi de pluş sub chipurile unor dictatori.

Adolf Hitler (stânga), Muammar al-Gaddafi (centru) şi Kim Jong-il (dreapta) au fost aleşi pentru a transmite mesajul că „ursuleţii de pluş pot fi periculoşi“, deoarece acumulează praf.

Însă unele persoane nu sunt de acord cu această campanie, considerând-o prea agresivă, transmite rt.com.

„Jucăriile de pluş ale copilului meu nu au ucis pe nimeni, nu au torturat în camere, nu au tras în copii şi nici nu i-au gazat. Sunt sigură că nu au nimic împotriva evreilor. Încetaţi să comparaţi jucăriile de pluş cu ucigaşii!“, a scris o mamă revoltată.

Răspunsul asociaţiei nu s-a lăsat mult timp aşteptat. Scopul campaniei nu este de a ofensa, ci de a folosi „agenţi puternici“ pentru a conştientiza populaţia asupra creşterii numărului cazurilor de astm şi alergii în rândurile copiilor cu vârste între 10 şi 15 ani, a dat asigurări asociaţia norvegiană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite