Care este cea mai urâtă culoare: s-a găsit şi cea mai bună întrebuinţare pentru nuanţa respingătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuanţa numită Pantone 448 C sau „opaque couché” a fost considerată cea mai dezagrabilă. FOTO express.co.uk
Nuanţa numită Pantone 448 C sau „opaque couché” a fost considerată cea mai dezagrabilă. FOTO express.co.uk

Institutul Pantone din New York, SUA, anunţă culorile-vedetă ale fiecărui an, în 2016 fiind desemnate roz-cuarţ şi albastru-seren. Puţini ştiu însă că a fost desemnată şi cea mai dezagreabilă nuanţă.

În urma unui studiu comandat de guvernul australian, s-a stabilit că există o nuanţă faţă de care cele mai multe persoane au o reacţie de respingere. Deşi pare mai degrabă o decizie subiectivă, totuşi nuanţa numită Pantone 448 C sau „opaque couché” a fost considerată cea mai dezagrabilă. 

Combinaţia de maro şi kaki, nuanţă apropiată de culoarea tutunului, a fost identificată cu un scop precis de guvernul australian, notează publicaţia „Daily Express”.

culoare

Autorităţile au impus ca toate ambalajele pentru pachetele de ţigări să aibă această culoarea dezagreabilă, ca măsură de descurajare a fumatului, pe lângă avertismentele tipărite pe pachete. Irlanda, Marea Britanie şi Franţa au aplicat la scurt timp aceeaşi măsură ca Australia în ceea ce priveşte culoarea pachetelor de ţigări. 

culoare

FOTO hungarytoday.hu

Cercetarea condusă de institutul de cercetare de piaţă GfK a analizat părerile mai multor fumători, cu vârste între 16-64 de ani, care au avut de ales între mai multe nuanţe, printre care maro închis, verde deschis, bej, verde închis, muştar şi Pantone 448 C. Totuşi, niciuna dintre ele nu a acumulat atât de multe voturi negative ca Pantone 448 C, descrisă ca „murdară”, „urâtă ca smoala” sau chiar asemănată cu moartea. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite