Secretele însoțitorilor de zbor pentru a „supraviețui” călătoriilor de vară

0
Publicat:

Călătoriile de vară vin, de multe ori, la pachet cu neplăceri. Căldură, aeroporturi aglomerate și avioane pline. Unele probleme pot fi însă evitate, ținând cont de câteva trucuri ale însoțitorilor de zbor.

Călătoriile cu avionul, pe timp de vară FOTO 123RF
Călătoriile cu avionul, pe timp de vară FOTO 123RF

Dacă cineva le-a văzut pe toate și pot împărtăși secrete valoroase în ceea ce privește călătoriile cu avionul, aceia sunt, cu siguranță, însoțitorii de zbor. „Ar trebui să te ridici din pat în miezul nopții pentru a fi la primul zbor al zilei? Ar trebui să împachetezi gustări sau să te bazezi pe mâncarea din avion? La cine ar trebui să apelezi dacă zborul tău este anulat?”. Ei sunt în măsură să răspundă la toate aceste întrebări și nu numai.

CNN Travel a vorbit cu doi însoțitori de bord, căsătoriți, Rich Henderson și Andrew Henderson, care au lucrat la marile companii aeriene americane timp de aproximativ 10 și, respectiv, 20 de ani.

Cei doi oferă informații despre zboruri, într-un stil plin de umor, pe pagina lor de socializare, „Two Guys on a Plane”. Jurnaliștii au stat de vorbă, de asemenea, cu Essence Griffin, care zboară de puțin peste un an pe o companie aeriană regională din SUA, dar a acumulat deja o mulțime de cunoștințe, în privința zborurilor.

1. Călătorește cât mai devreme, în cursul zilei

Întârzierile pot fi greu de evitat în lunile aglomerate de vară, dar călătoria la primele ore ale dimineții este cea mai bună măsură de precauție pentru a evita atât temperaturile ridicate, cât și problemele legate de aglomerații și întârzieri.

Cu cât mai devreme în timpul zilei, cu atât veți întâmpina mai puține întârzieri”, spune Griffin .

Desigur, dezavantajul acestui plan este trezirea în zori. Însă însoțitorii de bord spun că merită efortul, punând în balanță argumentele pro și contra.

„Adică, nimănui nu-i place un zbor de la 5 dimineața .Dar vă spun, sunt mult mai ușoare decât cele de mai târziu, în cursul zilei. Sunt mai puține probleme și șanse ca lucrurile să meargă prost”,  spune Rich.

Însoțitorii de bord subliniază că acest sfat se aplică în orice perioadă a anului.

2. Călătorește în afara zilelor de vârf

Majoritatea pasagerilor doresc să călătorească în zilele de vârf – vineri seara, de exemplu, sau luni dimineața. Drept urmare, „ambele vor fi zile de călătorie foarte aglomerate”, așa cum spune Andrew.

Deci, dacă poți merge marți, este mai puțin probabil să întâlnești atâtea persoane sau întâmpini la fel de multe probleme câte ai avea dacă ai alege vineri la ora 17:00, când toată lumea iese de la muncă”, spune el.

3. Împachetează gustări

Nu te baza exclusiv pe servirea micului dejun, prânzului sau al cina în timpul zborului. Chiar dacă pornești pe premisa optimistă că totul va merge conform planului, există întotdeauna șansa ca zborul să decoleze târziu sau ofertele culinare să fie minime.

Nu te baza pe compania aeriană ca sursă principală de hrană. Dacă poți să aduci batoane ori diferite alimente care se împachetează, sau poți mânca în aeroport, eu zic să o faci. Apoi, dacă există mâncare disponibilă în avion, este doar un bonus”, este sfatul lui Rich, pentru călători.

Cu toate că, în mod normal, companiile aeriene ar trebui să țină cont de cerințele alimentare ale fiecărui pasager, dacă sunt detaliate în rezervare, există întotdeauna șansa ca informațiile să se piardă pe parcurs.

4. Îmbracă-te pentru călătorie, nu pentru destinație

Acesta este unul dintre sfaturile de bază ale lui Andrew. Ar putea fi tentant să îmbrățișezi vibrațiile destinației de vacanță și să vii pe aeroport direct pantaloni scurți, șlapi și o pălărie de soare.

Totuși, cabina avionului are propriul său ecosistem și, indiferent dacă este cald sau frig afară, acest lucru va avea un impact redus asupra temperaturii în zbor.

În cazul în care zborul ajunge să fie anulat sau întârziat peste noapte, este posibil să trebuiască să debarcați la o altă destinație. Așadar, păstrează acele articole pentru sosirea la destinație, sau în așa fel încât să poți avea acces ușor la ele, în timpul zborului.

5. Alege bagajul de mână, în locul celui de cală

Un schimb de haine ușor accesibil și unele articole de toaletă înseamnă că nu vei fi prins în situația neplăcută în care bagajul tău de cală se pierde sau dacă zborul tău este întârziat peste noapte și trebuie să cobori dintr-o dată și să petreci o noapte la un hotel de aeroport.

Majoritatea însoțitorilor de bord călătoresc doar cu bagaje de mână.

Dacă nu poți împacheta totul într-o geantă mică, atunci probabil că ai făcut bagajul greșit”, spune Rich.

Chiar dacă bagajul ajunge la destinație, trebuie să ții cont de întreaga călătorie. O geantă mare e greu de cărat pe trotuare înguste, în pantă, sau pe scări.

6. Dispozitivele electronice, pregătite pentru călătorie

Este bine ca dispozitivele electronice să aibă bateria încărcată și aplicații de divertisment ori filme și muzică gata descărcate.

Da, avioanele au Wi-Fi, avem ecrane, avem încărcătoare acum. Dar trebuie să iei în calcul că toate acestea ar putea să nu funcționeze și că vei sta ore întregi într-un aeroport”, spune Andrew.

Griffin este de acord.

Uneori, ecranul din fața ta s-ar putea să nu funcționeze și este cam nasol ca pasager, dacă nu ai nimic de privit, de citit sau de ascultat”, spune ea.

Cu atât mai mult, dacă la bord sunt și copii, trebuie să te asiguri că ai un mijloc de divertisment la îndemână pentru ei – fie că este vorba de emisiunea lor TV preferată descărcată, fie de jucăriile lor preferate.

7. Cumpără bilete din timp

Însoțitorii de zbor spun că achiziționarea biletelor de avion din timp, eventual pentru sezonul opus, ne pot aduce mai bune oferte. Acum, de exemplu, ar fi momentul ideal pentru a planifica vacanțele de Crăciun și Revelion, pentru a găsi bilete ieftine.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite