Cele mai spectaculoase peisaje de toamnă din România, filmate cu drona. Cum ajungi în satele de poveste VIDEO

0
Publicat:

Toamna este anotimpul care oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje pentru fotografi și videografia, iar România are zone care pot fi „exploatate” de către turiști în aceste perioade.

Una dintre zonele preferate de către utilizatorii de drone este culoarul Rucăr-Bran, acolo unde dealurile și munții oferă peisaje de poveste toamna și iarna. Culoarul desparte munții Bucegi de Piatra Craiului și unește cele două regiuni istorice, Muntenia și Transilvania.

Localitățile Bran, Moieciu, Șirnea, Fundata sunt printre cele mai căutate din zonă, turiștii găsind aici liniștea și peisajele dorite. 

Fundata, de altfel, este cea mai înaltă localitate din țară, aflată de 1360 de metri altitudine, fiind înconjurată de muncii Bucegi de Piatra Craiului. 

Culoarul Rucăr-Bran. Captură video YouTube Zbor peste munții României
Culoarul Rucăr-Bran. Captură video YouTube Zbor peste munții României

Distanța de la București la Rucăr este de 191 km, străbătută pe E81 și DN73/E574 sau de 150 km, pe DN71 și DN72A. Ambele variante pot fi parcurse în aproximativ trei ore, din Capitală spre Rucăr și invers. 

De la Iași la Rucăr se ajunge în aproximativ șapte ore, fiind vorba de o distanță de circa 370 km, clujenii străbat 360 de km în aproape cinci ore, iar timișorenii merg tot aproximativ șase ore până la aceste peisaje spectaculoase. 

Pe culoarul Rucăr-Bran se regăsește și Amfiteatrul Transilvania, o zonă extrem de căutată în ultimii ani, iar turiștii pot vizita în zonă și Cheile Dâmbovicioarei, un canion săpat de pârâul Dâmbovița, ce se întinde pe o lungime de 2 km, cu pereți verticali înalți de 200 m și înclinați deasupra apei.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite