ANALIZĂ Unde vor călători românii în vacanţa de iarnă: o destinaţie de lux, pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde vor călători românii în timpul vacanţei de iarnă
Unde vor călători românii în timpul vacanţei de iarnă

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat căutările de zboruri cu plecare din oraşele româneşti pentru a observa care sunt destinaţiile preferate pentru vacanţa de iarnă.

Deşi vacanţele de Crăciun şi de Revelion sunt printre cele mai scumpe din întreaga perioadă a anului, românii continuă să profite din plin de zilele de concediu şi să se bucure de experienţe inedite în alte ţări. 

Cele mai căutate destinaţii ale românilor pentru vacanţa de iarnă

La nivel naţional, cea mai căutată destinaţie pentru perioada care cuprinde sărbătorile de iarnă este Dubai. Temperaturile ideale pentru a vizita „oraşul recordurilor mondiale“ contribuie din plin la alegerile turiştilor români, pe lângă preţurile tot mai atractive ale biletelor de avion. Preţul mediu al unui zbor în această perioadă a scăzut faţă de anul precedent cu aproximativ 5%, ajungând acum la 395 euro, în medie.

Viena, Londra, Roma şi Phuket completează clasamentul celor mai căutate cinci destinaţii pentru zborurile cu plecare din România, potrivit momondo.ro

Separând căutările cu plecare din oraşele mari din ţara noastră, observăm că cele cinci destinaţii care stabilesc clasamentul la nivel naţional sunt şi puternic influenţate de zborurile din Otopeni, topul având aceeaşi configuraţie.

În ceea ce priveşte oraşul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinaţii de iarnă par să fie Malta, Roma şi Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des în căutările ieşenilor sunt Londra, Roma şi Milano. Londra este prima opţiune şi în căutările de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava şi Bacău. 

Oraşe noi în topul căutărilor

Miami, Denpasar (Bali), Varşovia şi New York au crescut în topul preferinţelor românilor, ajungând printre cele mai căutate 20 de destinaţii pentru perioada vacanţei de iarnă, devansând destinaţii ca Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri-Lanka), Larnaca şi Bruxelles, care făceau parte din acest clasament în anul anterior. Dintre cele mai căutate destinaţii pentru iarnă, de cea mai mare creştere a interesului românilor se bucură Miami, care a urcat 18 poziţii faţă de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborând 24 de poziţii.

Evoluţia preţurilor pentru cele mai căutate 10 destinaţii

Destinaţie Evoluţia preţurilor faţă de anul anterior Preţul mediu al unui zbor dus-întors Dubai -5% 395 EUR Viena -16% 102 EUR Londra -11% 133 EUR Roma +7% 101 EUR Phuket +10% 704 EUR Istanbul +12% 174 EUR Milano +16% 96 EUR Paris -7% 164 EUR Barcelona 2% 172 EUR Atena -2% 121 EUR

Preţurile menţionate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2019-05.01.2020 cu date de căutare între 01.06.2019-30.11.2019. Comparaţia cu anul anterior e bazată pe valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2018-05.01.2019 cu date de căutare între 01.06.2018 - 30.11.2018. Preţurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite