Alertă pe o navă de croazieră: Peste 200 de pasageri s-au îmbolnăvit de norovirus

0
Publicat:

Peste 200 de pasageri ai unei nave de croazieră s-au îmbolnăvit de norovirus suferind de episoade de vărsături și diaree în timpul călătoriei de patru săptămâni pe mare.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al SUA (CDC), este instituția care a raportat acest incident la 18 martie, după ce 224 pasageri (8.8% din totalul de 2.538) îmbarcați pe nava de croazieră Queen Mary 2 a companiei Cunard, au transmis faptul că s-au îmbolnăvit în timpul călătoriei, scrie The Independent.

De asemenea, 17 membri ai echipajului ce însumează 1.232 persoane au raportat simptome.

CDC a transmis faptul că Cunard, împreună cu echipajul, au intensificat procedurile de curățenie și dezinfectare, au colectat probe de scaun de la cazurile de boli gastrointestinale pentru testare și au consultat VSP-ul (Serviciul de Sănătate Publică) cu privire la procedurile de curățare și raportarea cazurilor de îmbolnăvire.

„Continuăm monitorizarea pasagerilor și, din măsuri de precauție, am finalizat o curățare amănunțită a navei și am activat imediat protocoalele noastre îmbunătățite de sănătate și siguranță, care se dovedesc a fi eficiente.

Mulțumită răspunsului prompt al echipajului nostru și măsurilor suplimentare luate la fața locului, ne așteptăm la o reducere a cazurilor înregistrate”, a transmis Cunard.

Pasagerii și membrii echipajului care s-au îmbolnăvit au fost izolați de restul persoanelor, transmite compania. Până atunci, VSP monitorizează de la distanță situația.

Vasul urmează să ajungă pe 6 aprilie în Southampton, Marea Britanie, după ce a părăsit acest port pe 8 martie, într-o călătorie în jurul Caraibelor de Est. S-au făcut și câteva opriri în timpul călătoriei în destinații precum New York, Sfânta Lucia, Barbados, Dominica și Sfântul Kitts.

Vasele de croazieră sunt obligate să raporteze cazurile de boli gastrointestinale către VSP, atât timp cât se află sub jurisdicția acestuia și mai mult de trei la sută din pasageri sau echipaj se îmbolnăvesc.

Norovirusul, sau „boala vomei”, „este o boală diareică foarte contagioasă, care se manifestă prin diaree și vărsături, însă aceste simptome sunt foarte agresive. Vestea bună este că boala se remite spontan, este autolimitata, însă, de cele mai multe ori, persoana afectată se sperie și se adresează medicului”, a explicat pentru „Adevărul” dr. Mihai Negrea.  

Călătorii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite