10 destinaţii de vacanţă accesibile pentru 2015. România, în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în călătorii de la „Lonely Planet“ au explorat zeci de locuri de pe Glob pentru a selecta cele mai frumoase, dar şi accesibile ţări care merită vizitate în 2015. România a fost inclusă printre acestea datorită preţurilor mici la cazare, „castelelor spectaculoase şi Deltei Dunării“.

„Lonely Planet“, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, a realizat un top al locurilor de vizitat în 2015, care a luat în calcul posibilităţile de divertisment şi raportul calitate-preţ. Specialiştii în călătorii nu au luat în calcul şi transportul, care poate fi costitotor pentru unele destinaţii.

Tunisia

Majoritatea măsurilor de siguranţă care vizează turiştii au fost ridicate, aşa încât Tunisia intră din nou în rândul destinaţiilor exotice care trebuie vizitate. Pentru anul viitor, se estimează că preţurile pentru cazare şi servicii vor rămâne scăzute, iar numărul turiştilor va fi destul de scăzut, aşa că puteţi admira în tihnă obiectivele turistice.

image

FOTO: Tourisme.guv.tn

Africa de Sud

Fluctuaţiile monedei Africii de Sud sunt avantajoase pentru turiştii cu buget redus care vor să admire viaţa sălbatică de aici, peisajele spectaculoase şi plajele remarcabile. Transportul este foarte ieftin în Africa de Sud, multe muzee nu percep taxă de vizitare, iar cafenelele din Cape Town practică preţuri mici. Cea mai bună vreme este din martie până în mai, apoi în septembrie şi octombrie.

image

FOTO: Mydestination.com

Shanghai

În cel mai populat oraş din lume poţi găsi cazare cu numai 10 dolari pe noapte şi mâncare ieftină şi gustoasă la tarabele de pe stradă. Desigur, există şi hotelurile marilor lanţurilor internaţionale sau boutique hoteluri costisitoare, ca în orice metropolă.

image

FOTO: ussc.edu.au

Samoa

Acest paradis tropical este una dintre cele mai accesibilie destinaţii din Pacific. Transportul local costă foarte puţin, iar casele localnicilor sunt deschise turiştilor. Pieţele din Apia, capitala şi cel mai mare oraş al ţării, sunt o modalitate excelentă de a observa viaţa de zi cu zi a localnicilor.

image

FOTO: cgaj.org

Bali

Spectaculoasele resorturi din Bali găzduiesc turiştii cu dare de mână, dar există o alternativă accesibilă şi pentru cei care călătoresc cu buget redus: bungalow-urile aflate pe plajă. Transportul şi mâncare sunt accesibile în Bali, iar faimoasele tratamente SPA care au dus faima insulei nu costă nici ele mult.

image

FOTO: capreform.eu

Uruguay

Dacă ţi-ai propus să vizitezi America de Sud, Uruguay este o altenativă mai ieftină decât Brazilia, ţară în care preţurile au rămas ridicate dupa Campionatul Mondial. Obiective turistice care nu trebuie ratate sunt Montevideo, oraşul-port Colonia şi renumita staţiune Punta del Este, cu plaje foarte frumoase.

image

FOTO: mondoexplorer.com

Portugalia

Spre deosebire de multe alte staţiuni turistice din Europa, Algarve este accesibilă turiştilor cu buget redus. Regiunea este foarte potrivită pentru surferi, dar şi pentru familii. Lisabona, capitala Portugaliei, are la fel de multe de oferit precum Barcelona, dar cu diferenţa că preţurile practicate aici sunt mult mai mici şi nu există aglomeraţie.

image

FOTO: Arhivă Adevărul

Taiwan

Taipei este mult mai ieftin decât Hong Kong, Seul şi Tokyo. Turiştii care nu vor să plătească mult pe cazare pot campa într-unul dintre parcurile naţionale. Transportul este ieftin, la majoritatea obiectivelor turistice nu există taxe de intrare, iar mâncare ieftină se poate găsi cu uşurinţă în Taipei.

image

FOTO: Arhivă Adevărul

România

Ţările din estul Europei apar adesea în topul celor mai accesibile destinaţii de vacanţă, iar România este garantat una dintre ele. Conectată la restul Europei prin curse low cost, România pune la dispoziţia turiştilor preţuri de cazare pentru toate buzunarele. În afară de Bucureşti, există oraşe medievale în care puteţi găsi cazare la preţuri mici. Puteţi admira castele spectaculoase şi Delta Dunării, unică în Europa, care poate fi explorată cu un ferryboat. Microbuzele private numite „maxitaxi“ şi autobuzele sunt o metodă ieftină de a călători în ţară.

castelul corvinilor foto daniel guta

FOTO: Arhivă Adevărul

Burkina Faso

O destinaşie mai puţin cunoscută, Burkina Faso se remarcă prin pieţele colorate, localnicii prietenoşi, formaţiunile spectaculoase din stâncă şi prin viaţa artistică din Ouagadougou, capitala ţării.

image

FOTO: emilieletroadec.com

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite