Cadouri de Crăciun de la branduri româneşti: globuri pictate manual, telegrame din ciocolată, jucării din lemn sau produse tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cadouri

Oficial s-a dat startul cadourilor, iar cei care încearcă să evite aglomeraţia din magazine au ca opţiune comenzile de la producătorii locali sau brandurile româneşti consacrate. Mai mici sau mai mari, cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, aceştia au nevoie de sprijin pentru a depăşi provocările financiare aduse de pandemie.

Printre propunerile noastre se numără cadouri formate din globuri de porţelan pictate manual, telegrame din ciocolată, jucării din lemn, produse din miere naturală, vinuri sau pachete tradiţionale pentru masa de Crăciun.

Un cadou special poate fi clopoţelul de brad sau un glob special de la Wagner Arte, confecţionate din porţelan şi pictate manual.  

Tricouri şi globuri pictate de talentata Andreea Ghencea de la Belong to Art.

O urare inedită, transmisă printr-o telegramă de ciocolată. Costă în jur de 70 de lei şi poate ajunge prin curier direct la destinatar. Tot la Chocolissimo România puteţi găsi reni, brazi sau chiar globuri din ciocolată premium.

Pentru cei mici puteţi alege una din cărţile apărute în noile colecţii ale editurilor. Niculescu propune pentru această perioadă seria „Povestea mea de seară“, o colecţie minunată de 9 poveşti despre mari personalităţi istprice care au schimbat lumea pe care o cunoaştem. Descoperă curajul, isteţimea, pasiunea şi încrederea în propriile forţa ale acestor personaje şi învaţă cum să îţi cutivi şi dezvolţi propria pasiune. Pentru cei mai micuţi Tase, privighetoarea din adâncuri îţi aduce o poveste în imagini despre prietenie, timiditate şi curajul de a fi tu însuţi, iar pentru cei pasionaţi de ştiinţă şi inginerie veţi găsi o mulţime de cărţi în care vei descoperi cum GÂNDESC şi cum REZOLVĂ inginerii problemele.

O altă variantă ar fi jucăriile din lemn, de la Fleurane. Acestea îi vor ajuta pe cei mici să observe legile fizicii, pe care le vor învăţa mai tarziu, la şcoală, cum ar fi lucrul mecanic, conceptul de parghie cu 1 şi 2 brate,  forţa gravitaţională, echilibrul forţelor şi altele. Jucăriile sunt potrivite şi pentru jocurile de rol prin care îşi vor dezvolta aptitudinile cognitive şi de socializare, dexteritatea, coordonarea mână-ochi, motricitatea fină, vocabularul, focalizarea, capacitatea de urmărire vizuală sau curiozitatea.

image

Dacă vă plac sacoşele sau săculeţii din bumbac, găsiţi câteva modele interesante şi la Ateloierul de Pânză, o întreprindere socială din Bucureşti, unde cel puţin 30% dintre angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi. Pentru Crăciun, au pregătit o colecţie specială de produse prietenoase cu mediul, cu vizualuri tematice de sărbătoare. Preţurile sunt cuprinse între 18 şi 39 lei.

Revenind la accesorii din lemn, vă propunem colecţia #CuInimaLaPurtător, propusă de MOKKO, făcută pentru cei care cred în iubire, în toleranţă, în umanitate. MOKKO donează luna aceasta 20% din valoarea vânzărilor online către Asociaţia Dragoste Desculţă.

Coroniţe realizate de Adina Filculescu de la Florăria EnRose

Păpuşi din fimo şi lemn, delicate, şatene, blonde, brunete şi chiar roşcate, în ţinute fashion sau tradiţionale, ce pot fi aşezate în brad sau purtate ca accesorii, oferite de Dollflowers

Lumânări parfumate turnate manual în ceşcuţe din porţelan vintage, de la Luminaria Handcrafted Home&Events. Sunt realizate din ingrediente naturale, prietenoase cu mediul, non-toxice şi non-iritante. Preţurile sunt cuprinse între 80 şi 120 lei, în funcţie de caracteristicile porţelanului şi cantitatea de ceară.

Produse cosmetice de la producători locali. Eladerm este un brand 100% românesc, produs în Alba-Iulia de către Emanuel Lazar, un farmacist în vârstă de 30 de ani. Printre brandurile româneşti de cosmetice care v-ar putea inspira pentru cadouri se mai numără Gerovital, Ivatherm, Carlesss Beauty, Nala.  

O sticlă de vin şi un cozonac bun ar putea fi o altă opţiune pentru cei care caută un cadou tradiţional atunci când merg în vizită de sărbători. Strunga Winery şi Gramma Wine sunt doi producători din zona Moldovei care pot reprezenta o bună opţiune. Mai puteţi adăuga un cozonac făcut de tinerii antreprenori Dan Posea şi Medeea Piron de la cozonacul.ro

Un alt cadou potrivit pentru sărbătorile de iarnă este coşul cu bunătăţi tradiţionale de la INdiVINO Pipera. De la brânzeturi organice din Transilvania la dulciuri hand-made, pachetele de sărbători includ cât mai multe arome locale şi gastronomie autentică. Cel din imagine costă 275 lei şi conţine pâine cu fulgi de cartofi, salam uscat unguresc, cârnaţi ardeleneşti, ciocolată neagră cu palincă, salată de ardei capia, brânză de capră maturată în vin roşu, jumări fără conservanţi, brownie de casă, brownie cu Oreo,1 sticlă vin.

Mai puteţă adăuga în coş pachetul Sunday bites cu 6 sortimente de unturi din oleaginoase, 100% naturale, produse în România.

image

Sau diferite sortimente de la Mierea cu Drag produse într-o stupină care se află în inima unei păduri din aria protejată.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite