Reţeta lui chef Adi Hădean pentru o delicioasă pulpă de miel cu plante aromatice FOTO
0Chef Adrian Hădean ne învaţă cum să facem o delicoasă pulpă de miel cu plante aromatice. Făcută de pe o zi pe alta, aceasta poate fi servită cu hrean, sfeclă sau cu salată verde şi usturoi.
Dintr-o pulpă de miel obişnuită se obţin 6-8 porţii generoase de friptură, care se serveşte cu hrean, sfeclă sau salată verde cu usturoi, scrie fostul membru al juriului „MasterChef“ pe site-ul său, adihadean.ro.
Este recomandat ca pulpa să fie dezosată încă din măcelărie, pentru a se putea lucra uşor.
Se desface pulpa, se presară peste ea sare grunjoasă şi piper abia zdrobit. Se toacă o legătură de pătrunjel, una de tarhon şi una de leuştean şi se împrăştie peste carne. Plus nişte mărar.

Se rulează carnea şi se strange bine, apoi se leagă cu aţă alimentară, presărându-se peste ea sare şi piper.

Se pune într-un vas pe aragaz cu foarte puţin ulei şi se frige carnea de jur împrejur, să se rumenească uşor. Se stinge cu o cană de vin roşu şi se lasă să se evapore alcoolul apoi se adaugă o cană de apă caldă, cotoarele legăturilor de plante aromatice cu care am umplut pulpa şi câţiva cartofi noi pe care i-am folosit la garnitură alături de sparanghel gătit superficial în tigaie. Se setează slowcookerul pe 10 ore, dar carnea trebuie verificată permanent, pentru că poate fi gata mult mai devreme.
Pentru a finaliza friptura se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius şi se pune carnea într-o tavă alături de cartofi. În zece minute toate căpătă crustă rumenă şi crocantă. Se poate servi cu un piure din ardei copţi, care se face simplu: coci ardeii pe plită, îi cureţi de coajă, seminţe şi cotor şi-i pui în blender la turaţie mare cu puţin ulei şi cu zeamă de lâmâie. Poţi adăuga puţină sare. Dai totul printr-o sită şi ai piureul.

Adrian Hădean recomandă pe site-ul său, ca friptura să fie făcută de pe o zi pe alta. După ce se răceşte e mult mai uşor de porţionat şi poate fi încălzită repede în cuptor sau într-o tigaie fără grăsime şi pe foc mic.