Ingredientul banal care face ficatul delicios, suculent și fraged la preparare

0
Publicat:

Prepararea ficatului n-ar trebui să dea bătăi de cap nimănui dacă la gătirea lui se au în vedere câteva recomandări. Click! a explicat ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged. 

Ficăței la tigaie. FOTO Shutterstock
Ficăței la tigaie. FOTO Shutterstock

Dacă doriți să gătiți preparate cu aceste organe trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante pentru ca ficatul să iasă cât mai fraged.

E nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsiți, cu siguranță, în cămară sau frigider. 

Ficatul se pune în lapte înainte de gătire

Pentru ca preparatele pe bază de ficat să iasă delicioase și fragede, ficatul trebuie ținut, în prealabil, în lapte. Trucul ajută la îndepărtarea amărăciunii și toxinelor și îmbunătățește gustul ficatului. 

În funcție de tipul ficatului (de porc, vită, pui, gâscă sau curcan) există câteva aspecte de care trebuie să țineți cont.

Ficatul de porc este gras și are un miros pronunțat, după gătit fiind ușor amar la gust.

Pentru a îmbunătăți considerabil atât gustul, cât și aroma, ficatul se tăie și se înmoaie în lapte (sau măcar în apă, dacă nu aveți lapte) în care au fost adăugate diverse condimente și sare. 

Unele gospodine folosesc și scorțișoară, pentru ca ficatul să aibă o aromă cu adevărat unică.

Citiți în Click! ce să aveți în vedere dacă preparați ficat de vită, de găscă, de pui sau de curcan!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite