Cum faci cele mai bune chiftele din linte cu vinete: secretul preparatului simplu. Ingredientul care face diferența

0
Publicat:

Lintea, o leguminoasă care aduce proteine importante organismului, poate fi folosită și pentru pregătirea unor chiftele guastoase, nu doar în salată ori în supe. Chiftelele din linte cu vinete sunt un preparat ușor și sățios.

Chiftele din legume

Ingrediente:

200 grame de linte roșie decorticată

1/2 vinete

1 cățel de usturoi

o crenguță de pătrunjel

30 de grame de parmezan

pesmet după gust

un praf de sare

ulei de măsline extravirgin, după gust

Modul de preparare

Lintea se fierbe bine înainte de prepararea chiftelelor. Vinetele șe spală și se taie cubulețe, apoi se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit și sare, arată stiridiaspora.ro. Apoi continuați cu gătirea până când vinetele sunt bine făcute, durează aproximativ 10 minute.

După ce a fiert, lintea se scurge și se pune pe un prosop de bucătărie pentru a se usca și pentru a elimina excesul de apă. Puneți lintea într-un blender sau mixer, adăugați vinetele și tocați totul. Va rezulta un aluat foarte lipicios.

Peste această compoziție se adaugă pesmet, nu prea mult pentru a nu usca aluatul, și parmezan. Se adaugă pătrunjelul tocat și usturoiul pisat.

Pregătiți chiftelele cu mâinile, apoi le prăjiți într-o tigaie cu puțin ulei încins. De asemenea, pot fi gătite și la cuptor, la o temperatură de 200 de grade. În acest caz vor fi gata când vedeți că sunt rumene.

Chiftelele pot fi servite cu un sos de roșii, care le va face mai moi și mai gustoase. 

Oferă saţietate de lungă durată

Lintea are un conţinut caloric mic, iar prin conţinutul de fibre şi proteine oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Scade riscul de boli cardiovasculare datorită conţinutului de magneziu şi acid folic, care au o contribuţie enormă la starea de sănătate a inimii.

Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentaţie sunt lintea verde şi cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii. Cu un gust fin, asemănător celui de nucă, lintea verde este cea mai răspândită varietate de linte. În schimb, lintea roşie este cel mai rar sortiment.

Consumată în salată, în amestec cu legume bogate în vitamina C, precum roşii, ardei sau broccoli, lintea îşi sporeşte proprietăţile nutritive, iar fierul pe care îl conţine este absorbit mult mai uşor.

Extrem de uşor de pregătit este şi supa de linte: lintea se fierbe, împreună cu legumele preferate, ca pentru orice supă, iar spre final, pentru un plus de gust, se poate adăuga puţin chimen sau coriandru.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite